اختلاف بین تشکلهای نشر همچون اختلاف میان کارمندان یک سازمان یا وزارتخانه طبیعی بوده و این تشکلها فقط در حوزه‌ی واگذاری بخش اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به خود هیچ اختلافی ندارد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران؛ محمود آموزگار سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران ؛ با اشاره به اینکه در روزها گذشته به دفعات و در قالب نشستها و مصاحبه‌ها به اختلاف‌ میان تشکلهای نشر اشاره شده و تمرکز ویژه‌ای بر روی آن صورت گرفته گفت: اختلاف بین تشکل های نشر همچون اختلاف میان کارمندان و با بخشهای مختلف هر سازمان یا وزارتخانه‌ای طبیعی است و ما از رسانه‌ها می‌خواهیم که کمتر بر روی این اختلافها تمرکز کنند.

وی ادامه داد: تشکل های نشر در حال حاضر بر روی امر واگذاری بخش اجرایی نمایشگاه کتاب به خود به توافق رسیده‌اند و در این مورد اختلافی ندارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص هزینه‌های برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای تشکل های نشر گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت ارشاد بسته شده قرار بر این بود که اگر هزینه‌ی ما از آن میزان پولی که از وزارت ارشاد دریافت کرده‌ایم بیشتر باشد این وزارتخانه هزینه‌ی اضافی را تقبل کند و بالعکس اگر هزینه‌ی ما از این پول دریافتی کمتر بود اضافه‌ی آن را به وزارتخانه برگردانیم.

آموزگار در بخش دیگر از سخنان خود در خصوص ویژگی‌های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بیست و هشتمین دوره برگزاری خود گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در این دوره توانست با صرف هزینه‌های کمتر فروش زیادی داشته باشد.

وی ادامه داد: بخش خارجی نمایشگاه نیز امسال با حضور مهمانان خارجی کیفیت خوبی داشت و این در قیاس با سالهای گذشته که بخش بین الملل نمایشگاه ضعیف عمل می‌کرد قابل توجه است.


سخنگوی شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه بین المللی تهران تأکید کرد: حضور تشکل های نشر برکت بزرگی داشت زیرا به کم کردن هزینه‌ها کمک کرد.

وی در خصوص بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: بازدید مقام معظم رهبری نکته‌ی مهمی بود و توجه ویژه ایشان به نشر خون تازه‌ای را در بدنه این صنعت جاری کرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با توجه به هزینه‌ بالای حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای ناشران شهرستانی گفت: ما توصیه می‌کنیم که ناشران شهرستانی در قالب نمایندگی‌های شهرستانی در نمایشگاه کتاب تهران سهیم کنند یعنی مثلاً ناشران استان فارس همه آثار خود را در یک غرفه ی بزرگ و تحت همین عنوان به بازدید کنندگان نمایشگاه کتاب تهران عرضه کنند تا فشار هزینه‌ها بر این ناشران کمتر شود.

آموزگار در مورد نارضایتی برخی از ناشران از طرز عملکرد نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: به طور حتم ناشران ناراضی، همان ناشرانی هستند که غرفه‌هایشان به صورت یک روز تعطیل شده است.
این ناشران کتابهای ناشران دیگر را در غرفه‌ی خود عرضه می‌کردند و به نوعی به ناشران شناخته‌ی شده کشورمان ظلم می‌کردند.

آموزگار ادامه داد: ما در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 107 غرفه را به صورت یک روز تعطیل کردیم و پس از حل مشکل به آنها اجازه‌ی فعالیت دادیم.

سخنگوی شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: اینکه برخی از کتابهای مجاز از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سطح نمایشگاه بین المللی تهران جمع‌آوری شدند به نظر ما کار مناسبی نبود.

وی ادامه داد: البته ما می‌دانستیم که حساسیت‌هایی وجود دارد و سعی کردیم تا این حساسیت‌ها را شناسایی کرده و به اطلاع ناشران برسانیم اما این کار از وسط قیچی شد و مدارکی وجود دارد که ناشران به حرف اتحادیه گوش دادند.

آموزگار اظهار داشت: جمع‌آوری کتابهای مجاز از سطح نمایشگاه باید از طریق مجاری و مراجع قانونی دنبال شود.

سخنگوی شورای سیاست‌گذاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: بازدید وزیر اطلاعات از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای ما خوب بود زیرا ما از وی درخواست کردیم تا برای بهبود وضعیت ناشران و افزایش اعتماد آنها به اتحادیه اقداماتی انجام دهند و وی قول بهبود داد.

وی گفت: هم اکنون مسیر قانونی انتشار بسیار دشوار و سخت بوده و فضای غیر قانونی آن بسیار آزادانه است و این واقعاً به  فضای فرهنگی جامعه لطمه می‌زند.

آموزگار در بخش دیگری از صحبتهای خود به درخواست اتحادیه‌ی ناشران و کتابفروشان از سازمان شهرداری اشاره کرده و گفت: ما از شهرداری درخواست کرده‌ایم که زمین 45 هزار هکتاری که در کنار کتابخانه ملی واقع شده را در قالب یک ساختمان سه یا چهار طبقه در اختیار تشکل های نشر قرار بدهد تا به کیفیت کار این تشکل ها افزوده شود البته شهردار تهران هنوز نظری در این مورد نداده است.

آموزگار در خصوص مشکلات به وجود آمده در زمینه‌ی ثبت نام ناشران برای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: در سالهای گذشته ثبت نام از دو طریق فیزیکی و نرم افزاری انجام می‌شد اما امسال مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران سامانه‌ای را تعیین کرده بود تا ثبت نامها را فقط از آن طریق انجام دهد البته ما با توجه به اینکه امر ثبت نام ناشران به ما واگذار شده بود می‌توانستیم این نظر را نپذیریم اما پذیرفتیم و تلاش کردیم که ثبت نام فیزیکی هم انجام شود.

وی ادامه داد: مشکلات موجود در ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه بین المللی  کتاب تهران متعدد بوده و مثلاً با توجه به اختلاف هزینه‌ی اجاره غرفه برای ناشران خصوصی و غیر خصوصی اگر دست ثبت کننده ثبت نام به اشتباه بر روی غیر خصوصی کلیک می‌کرد ناشران متحمل هزینه مازاد می‌شدند و این یکی از مشکلات موجود بر سر راه ثبت نام ناشران توسط سامانه بوده است.

آموزگار همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود به رواق شرقی مصلی و بخشهای جای گرفته در آن اشاره کرده و گفت: تصمیم نخست ما بر این بود که رواق شرقی در اختیار ناشران کودک و نوجوان قرار بگیرد اما با توجه به بررسی‌های لازم مشخص شد که این رواق ظرفیت دربرگیری ناشران کودک و نوجوان را ندارد و سپس بخشهای کارنامه‌ی نشر و امور استانها و نشر دیجیتال در رواق شرقی جای گرفتند.

آموزگار با اشاره بر اینکه امسال بن رایگان تعطیل شده بود، خاطر نشان کرد: با این وجود ما نمایشگاه پرفروشی داشتیم. 

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.