محلول ضدعفونی کردن بستر زخم بر پایه فناوری نانو در یک مجموعه دانش بنیان تولید شد.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا ،دکتر سهیلا سلحشور کردستانی، مدیر عامل شرکت تولیدکننده این محصول با اشاره به خانواده محصولات ضدعفونی کننده‌ی ساخت این شرکت موسوم به سیلوسپت که فاقد الکل، بی رنگ و بدون بو بوده و به هنگام استفاده در محل زخم ایجاد سوزش و درد نمی‌کنند، گفت: این محصولات ضدعفونی کننده‌ که بر پایه نانوذرات نقره تولید شده‌اند، موجب از بین بردن گستره‌ی وسیعی از باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها می‌شوند.

وی افزود: این محصولات شامل محلول ضدعفونی کننده‌ی محل تزریق، وسایل و تجهیزات و محلول ضدعفونی کننده‌ی سطوح و زمین است. محلول ضدعفونی کننده‌ی زخم، ضدعفونی کننده‌ی دست و محلول‌های مناسب سوختگی از دیگر محصولات تولیدی است.

وی خاطرنشان کرد: خاصیت ضدعفونی کنندگی سیلوسپت در مطالعات بالینی و همچنین کشت‌های محیطی به تأیید مراجع علمی رسیده است. این محصولات فاقد سمیت سلولی بوده، تحریک پذیری نداشته و در صورت کاربرد سمیت حاد استنشاقی ایجاد نخواهند کرد.

کردستانی با اشاره به اینکه تهیه محلولی جهت ضدعفونی کردن بستر زخم، گامی مهم در آماده سازی بستر زخم در روند ترمیم است، افزود: این محصولات علاوه بر اثرات درمانی برای بیمار، به هنگام استفاده مشکلی برای پرستاران و پزشکان نیز ایجاد نمی‌کنند؛ چرا که رنگ و بوی بدی ندارند.

وی با توضیحاتی درباره نحوه‌ی تأثیرگذاری یون‌های نقره بر بستر زخم، گفت: زمانی‌که فلز نقره در معرض اکسیژن قرار می‌گیرد، اکسید شده و یون نقره (+Ag) تولید می‌کند. در واقع همین یون‌های آزاد شده از ذرات نقره، مسوول از بین بردن و تخریب میکروب‌ها هستند. نانوذرات نقره به دلیل افزایش نسبت سطح به حجم، بیشترین میزان یون نقره را در محیط‌های حاوی اکسیژن مانند آب، از خود رها می‌کنند.

کردستانی تصریح کرد: به نظر می‌رسد یون‌های نقره از دو راه سبب از بین رفتن باکتری می‌شوند. اولاً دیواره‌ی سلولی باکتری را تخریب می‌کنند و سبب متلاشی شدن آن می‌شوند و ثانیاً با نفوذ از دیواره‌ی سلولی به داخل، سبب تداخل در همانندسازی DNA و آنزیم‌های سلولی شده و از تکثیر باکتری ممانعت به عمل می‌آورند.

انتهای پیام


منبع: ایسنا
برچسب ها: ترمیم ، نانو ، زخم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.