وی با اشاره به وجود دو نوع سلول در استخوانها، افزود: یک نوع از این سلولها استخوان ساز بوده و نوع دیگر به سلولهای تجزیه کننده استخوانها موسوماند که به طور مداوم در استخوانها مشغول کار هستند.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: تا سن 30 سالگی تعداد سلولهای استخوان ساز بیشتر است و سلولهای تجزیهکننده کمتر، اما از سن 30 سالگی به بعد تعداد سلولهای تجزیه کننده بیشتر میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه مطابق با آخرین آمارها، سن پوکی استخوان در بانوان ایرانی به 25 سال رسیده است.
مفاخری از دلایل افزایش پوکی استخوان را عدم تحرک، مصرف زیاد نمک، افزایش مصرف نوشابهها، الکل و دخانیات نام برد و بیان کرد: همچنین ژنیتک و عدم مصرف لبنیات و میوهها از دیگر عوامل ابتلا به پوکی استخوان است.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور ایران یک سوم الی یک چهارم دیگر مناطق دنیاست، افزود: در گذشته، مصرف روزانه 800 گرم کلیسم برای بدن نیاز بود اما این میزان در حال حاضر به 1200 گرم افزایش یافته است که باید تامین شود.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی به تغییر سبک زندگیها اشاره کردوگفت: اگر کسی نمی تواند از شیر استفاده کند از لبنیات جایگزین آن از جمله ماست، دوغ، کشک، پنیر و بستنی می تواند مصرف کند.
وی گفت: همچنین اسفناج و ماست، شیرکاکائو، حبوبات، ماست و شیر پرچرب نیز هر کدام به دلایلی جذب کلیسمشان پایین است و علاوه بر آن کسانی نیز که دارای فقر آهن باشند متابولیسم کلیسم آنها هم دچار مشکل می شود.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی بهترین منابع تامین کننده کلیسم بدن را مواد لبنی عنوان کردوافزود: یک لیوان شیر معادل یک لیوان ماست یا 35 گرم پنیر، سه قاشق غذاخوری کشک، چهار لیوان دوغ و یا یک لیوان بستنی است که در افرادی که نمیتوانند شیر مصرف کنند میتوان هرکدام از آنها را جایگزین کرد.
مفاخری در پایان با اشاره به اینکه عدم تحرک یکی از عوامل مهم در ابتلا به پوکی استخوان است، گفت: 86 درصد مردم استان کردستان در حال حاضر فعالیت بدنی ندارند، در صورتی که اگر روزانه نیم ساعت پیاده روی کنند در جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان بسیار موثر است.
انتهای پیام/ز