چهارمین جشنواره ملی بهار نارنج که از 25 اردیبهشت درپارک قائم ساری آغاز شد امروز وارد سومین روز خود شد
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری ، مدیر روابط عمومی چهارمین جشنواره ملی بهار نارنج ساری با بیان اینکه در این نمایشگاه در 100غرفه دستاوردهای شهرداریهای استان وسازمان های کشاورزی ومنابع طبیعی به نمایش گذاشته شد گفت : بهار نارنج وفراورده های نارنج شامل :گز بهار نارنج ، مربا بهار نارنج ، قطاب ،
کلوچه، کیک ،نان کماچ ،حلواهای کنجد وگردو با اسانس طبیعی بهار نارنج،صنایع دستی ولباس های سنتی اقوام ایرانی وانواع غذاهای سنتی مازندران در این جشنواره عرضه شد.
رضایی افزود : در این جشنواره شهر های کیاسر، سورک میاندرود، بخش مرکزی و رودپی ساری ، بابل، آمل ، قائمشهر ، استانهای یزد ،همدان وچند استان دیگر حضور دارند.
وی حفظ وارتقاء فرهنگ شهروندی در حفظ وگسترش فضای سبز شهری ، تبیین نقش وجایگاه درختان وفضای سبز در زندگی شهری (سلامت روانی اجتماعی اقتصادی ) گسترش وتبیین نقش درختان وفضای سبز شهری در جذب گردشگر وصنعت گردشگری را از اهداف این جشنواره بیان کرد
همچنین معرفی درختان نارنج و معرفی فرآورده های جانبی آن شامل غذایی دارویی صنعتی وکسب درآمد پایدار واشتغالزایی در اقتصاد استان وحفظ وگسترش آداب ورسوم بومی وپیوند بین مراکز علمی دانشگاهی ،تولیدکنندگان ،سرمایه گذاران ،صنعت گران مصرف کنندگان وچالش های موجود در فضای سبز وراهکارهای جهت حفظ وتوسعه آن از دیگر اهداف این جشنواره است
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه افزایش باغات مرکبات در مازندران به حالت اشباع رسیده است گفت : هم اکنون استان با توجه به دارا بودن رتبه نخست تولید مرکبات (نارنج ،پرتقال ونارنگی )در کشور در تلاش هستیم تا با سطح موجود باغات مرکبات ،کیفیت مرکبات وبهره برداری تولید را درسطح افزایش دهیم
حیدرپور افزود : این برنامه ریزی مستلزم بهره برداری مناسب از آب وخاک ، استفاده مناسب از سموم کشاورزی، ارقام مناسب نهال ،تغذیه مناسب ومدیریت مزرعه (مدیریت کف باغ )مبارزه بیولوژیک باعلف هرز است تا با خسارت کم وتغذیه مناسب بتوانیم افزایش تولید در ارقام مختلف مرکبات را داشته باشیم
وی تصریح کرد : در حال حاضر متوسط تولید مرکبات در هر هکتار 20تن است در حالی که باغدار نمونه کشوری استان ما در هرهکتار 18 تن برداشت می کند
وی تاکید کرد : اگر تولید مرکبات را به 40 تن در هر هکتار برسانیم نیازی به باغات جدید نداریم و هم بازار داخل وهم خارج رامی توانیم تامین کنیم
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز سطح زیر کشت باغ نارنج در مازندران را با احتساب درختان پراکنده هزار و600 هکتار بیان کرد وگفت : پیش بینی می شود بیش از 15 تن میوه نارنج از این مقدار درختان برداشت شود.
شکوهی افزود : یک درخت بالغ نارنج 100هزار عدد شکوفه می دهد که یک تا 2درصد شکوفه تبدیل به میوه می شود
وی تصریح کرد : با توجه به اینکه شکوفه تر 1تا 2 گرم متغییر است عملکرد یک درخت بالغ 10کیلوگرم است که با توجه به یک هکتار 400 اصله درخت نارنج کاشته می شود عملکرد شکوفه بهار نارنج برای هر هکتار 4تن است
مدیر امور باغی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ارزش ریالی هر کیلو بهار نارنج تر(خشک نشده ) 4هزار تومان است گفت : با این احتساب در هرهکتار 16 میلیون تومان عاید باغدار می شود که تاکنون از این بازار پررونق غافل بوده اند
صفیه کلانتری یکی از غرفه داران این جشنواره در حال گرفتن عرق بهار نارنج بود گفت : بهار نارنج را در قابلمه مسی ريخته وتا نصف آنرا آب ميريزيم . سپس چيزي مثل سنگ يا آجر را درون قابلمه قرارداده وكاسه اي را روي سنگ قرارميدهيم .بعد درقابلمه را برعكس گذاشته وروي آن آب ميريزيم.شعله گاز را روشن كرده وحرارت را كم مي كنيم .به مرور با تمام شدن آب ، به آن آب اضافه مي كنيم .كم كم عرق بهار در كاسه جمع مي شود كه آنرا در ظرف ديگري خالي كرده ودوباره درون قابلمه قرار ميدهيم .براي خوش عطر شدن آن ميتوان دو يا سه عدد برگ نارنج تازه را به همراه بهار نارنج در قابلمه انداخت.
رویا ابراهیمی هم دیگر غرفه دار ساروی افزود : یک لیتر آب نارنج را بجوشانید تا به نصف کاهش یابد، بعد کف زرد روی آن را بردارید و با دو کیلو شکر بجوشانید تا قوام آید. شربت نارنج و پرتغال دارویی کامل و مفید برای ((ترومبوز)) می باشد ( این بیماری خیلی خطرناک این طور پیدا می شود که لخته ای از خون در شریان یا ورید افتاده و مجرای آن را مسدود می کند. بیشتر کسانی به این بیماری مبتلا می شوند که خونشان غلیظ بوده و مقدار هموگلوبین آن هم افزایش یافته است).
صغری روح الله پور غرفه دار نکایی نیز افزود : بهارنارنج طبع گرم و خشک داشته و بسیار نشاط آور است، شربت خنک آن در تابستان مورد استفاده است.
ابتدا بهار نارنج را برگ برگ کنید و آن را کاملا بشویید و بعد داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید و چند قل بزند.سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشویید.این کار را برای ۲مرتبه دیگر هم انجام دهید تا تلخی این گیاه از بین برود. سپس داخل قابلمه آب سرد بریزید و بهار نارنج آبکش شده را اضافه کنید و شکر را لابه لای بهارنارنج بپاشید سپس روی آن را بپوشانید و ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
پس از ۱۲ ساعت قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید سپس حرارت را کم کنید تا مربا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود و گلبرگ ها شیشه ای شوند ، در پایان آبلیمو و پودر هل سبز را اضافه کنید و چند جوش که زد از روی حرارت بردارید ، روی قابلمه را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید مربا خوب سرد شود سپس داخل شیشه بریزید.
می توانید آب بیشتری استفاده کرده و شهد به دست آمده را به عنوان شربت استفاده نمایید.
همچنین در این نمایشگاه انواع شیرینی ها شامل گز ،مربا ، دم نوش بهار نارنج ،قطاب حلوا ،کیک وکلوچه ،رب نارنج، آب نارنج که در با آن انواع خورشت قورمه سبزی، آب گوشت وبرنج استفاده می شود
نمایشگاه صنایع دستی قلم زنی ،استانهای همدان و یزد وغرفه لباس های سنتی اقوام ایرانی نیز در نمایشگاه دایر است . در حاشیه این نمایشگاه از امروز جشنواره تیرنگ ،بادبادک ها، مسابقه نقاشی، کاردستی ومسابقه پیامکی بهترین متن بهار نارنج با پیامک 100005454 نیز آغاز به کار کرد وتا 3خرداد ادامه دارد .
انتهای پیام/س