"حسین متفکر" در گفتوگو با خبرنگار سیاستخارجی باشگاه خبرنگاران، ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر رویارویی با جنگهای نیابتی اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم، یک نظام دو قطبی شرق و غرب به سردمداری شوروی و آمریکا به وجود آمد که پس از سال 1963 به عرصه جنگهای نیابتی تبدیل شد. برای مثال روسها به نمایندگی از شرق در کوبا از غرب امتیاز گرفته و در جایی مانند افغانستان به طرف غربی امتیاز میدادند.
وی با اشاره به تمایل آمریکا برای دوقطبی سازی دنیا بعد از فروپاشی شوروی، تصریح کرد: قدرتهای بزرگ جهانی این هدف آمریکا را به ضرر خود دیده و با آن مخالفت کردند.
متفکر در ادامه راجع به مزایای جنگهای نیابتی از دید قدرتهای بزرگ، افزود: جنگهای نیابتی، قدرتهای بزرگ را از خسارت مصون داشته و حتی آنها میتوانند از این طریق سلاحهای خود را به فروش برسانند. جنگهای نیابتی همچنین امنیت کشورهایی که در راستای منافع قدرتهای بزرگ میکوشند را تأمین میکند که نمونه آن در حمایت آمریکا از اسرائیل قابل مشاهده است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به جلوگیری از ایجاد حاکمانی جدید در جنوب غرب آسیا با حربه جنگهای نیابتی، اظهار داشت: جنوب غرب آسیا دارای منافع بزرگی از جمله ژئواستراتژیک، ژئوپولتیک، ژئواکونومیک و امثال اینها است که آمریکا و غرب امروزه از طریق جنگهای نیابتی تلاش بر تصرف این منابع ارزشمند جنوب غرب آسیا دارند.