به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،ضرورت وجود درآمدهای مالیاتی در کشور و دستیابی به اهداف مالیاتی آن اصلی انکار ناپذیر است و واحدهای مختلف اقتصادی در جهت دستیابی به این امر از تلاش خود دریغ نمیکنند.
مالیات همواره به عنوان اهرمی کمکی به اقتصاد انجام وظیفه میکند و با وجود پستی و بلندی های موجود بر سر راه خود، آینده را روشن میبیند.تدوین قانون های به طور منظم و جامع کمک بزرگی به نظام مالیاتی کشور و در نهایت بهبود شرایط اقتصادی میکند.
در این بین مالیاتهای مستقیم به عنوان منبعی درآمدزا برای کشور از اهمیت به سزایی برخوردار هستند .چندی است که قانون مالیاتی های مستقیم و اصلاح آن بر سر زبان مسئولین مالیاتی و در دستور کار قلم به دستان مجلس شورای اسلامی است.
گفتنی است این لایحه در هفدهم فروردین 94 از سوی مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارسال شد که شورای نگهبان، اکثر موارد موجود در این لایحه را تایید کرد ولی چند ایراد را به آن وارد نمود که سر انجام در روز هفتم اردیبهشت به مجلس شورای اسلامی جهت اصلاح موارد ایرادی، ارسال شده بود.
ایرادات وارد شده از سوی شورای نگهبان در خصوص وجود برخی ابهامات در بندهای مختلف قانون بود و ضرورت وجود روشنی برخی مواد را در دستور کار خود دانسته است.لازمه ی وجود مباحث به صورت روشن و شفاف در: بند 4 الحاقی به ماده 2 قانون،ماده34 موضوع بند 6،ماده 38 موضوع بند 7،تبصره 2 ماده 54 بند 12،ماده 64 موضوع بند 14،تبصره اصلاحی ماده 86 موضوع بند 20،ماده 97 بند 24،ماده 107 بند 29 و..... توسط شورای نگهبان اعلام شده است.
داستان این لایحه چنین شد که در روز 28 اردیبهشت روند اصلاح قانون مالیات های مستقیم در کمیسیون اقتصادی مجلس انجام شد . رفع ایرادات شورای نگهبان صورت گرفت.دراین خصوص اصلاحیه های مشخص به موضوع ماده 280 در زمینه شهرداری ها،تعیین ارزش معاملاتی املاک،معافیت سازمان های وابسته به شهرداری، سفر بدهکاران مالیاتی و تغییراتی در موضوع قانون مالیات های مستقیم انجام شد.
در دستور مجلس شورای اسلامی است که قانون مالیات های مستقیم که رفع ایراد آن انجام شده است در هفتهی جاری وارد صحن علنی مجلس شود و به تصویب نهایی برسد و از کانال مالیات برخی از مشکلات اقتصادی از جمله رهایی از اتکا به درآمدهای نفتی که کشور را گرفتار خود کرده است، حل شود.
روشن است پس ار تصویب هر گونه قانون ایجاد بستر مناسب برای تحقق آن قانون از جایگاه پر اهمیت برخوردار است چرا که ممکن است نحوه ی اجرای ناصحیح آن آثار سوء را به همراه داشته باشد . پس مسئولین مالیاتی باید در نظر داشته باشند که پس از تصویب نهایی لایحه ی مالیات های مستقیم در مجلس ضروری است که مجراها و مسیرهای اجرای مالیات به درستی تعبیه شود تا تاثیر مثبت آن در بازه ی زمانی مشخص پدیدار گردد.و توجه به این تفکر که نحوهی اجرا ضروری تر از خود قانون است بسیار پر اهمیت جلوه میکند.آنچه که تا کنون مشاهده شده است نحوه ی ناصحیح اجرای مالیات ها است پس ضرورت اجرای صحیح قوانین مالیاتی بیش از پیش به چشم میخورد.
گزارش از : عطیه اسکندری
انتهای پیام/