به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران و به نقل از خبرگزاری تسنیم: میرولی صفرزاده افزود: شاخصهای زندگی جامعه عشایری پایین است به طوری که 50 درصد عشایر کشور حتی از امکانات اولیه رفاهی و زیربنایی نظیر راه، برق، بهداشت و درمان و ...محروم اند، درحالی که این رقم در جوامع روستایی 86 درصد است.
این مقام مسئول با بیان اینکه برخی از دستگاهها دولتی به امور عشایر کم توجهی میکنند، ادامه داد: بعضی از دستگاههای اجرایی برنامه ویژهای برای رسیدگی به حل مشکلات و بهبود وضعیت زندگی این بخش از جامعه ندارند.
صفرزاده اظهارداشت: مهم ترین خواسته جامعه عشایری قرارگیری در برنامههای کوتاه و بلند مدت و دریافت منابع دولتی و تسهیلات بانکی مورد نیاز برای تامین رفاه و آسایش مانند سایر بخشها هستند.
این مقام مسئول با تاکید اینکه جامعه عشایری محروم ترین قشر در کشور به حساب میآید، اظهارداشت: عشایر باوجود اینکه کمتر از 2 درصد جمعیت کشور را دارند اما حدود 25 درصد گوشت قرمز مورد نیاز مصرفی را تامین میکنند که با توجه به این نسبت نیازمند رسیدگی هستند.
وی تصریح کرد: جامعه عشایری جامعه عشایری علاوه بر تولید، نقش خوبی درمرزبانی و تامین امنیت کشور به ویژه در مناطق مرزی دارند.
قائم مقام سازمان امورعشایر با بیان اینکه متوسط سطح سواد عشایر کشور 75 درصد است، گفت: عشایر کشور در بخش آموزش ابتدایی 92 درصد، ابتدایی دبیرستان 35 درصد و در سطح دوم دبیرستان 14 درصد تحت پوشش آموزشهای وزارت اموزش و پرورش هستند.
صفرزاده با اشاره به اینکه برخی از محصولات عشایری صادر می شود اما عایدی برای این جوامع ندارد ،خاطرنشان کرد: برخی از تولیدات عشایر نظیر دام، صنایع دستی و گیاهان دارویی به طور غیر مستقیم صادرات دارد که در سال جاری برای افزایش درآمد عشایر، صادارات این بخش توسط اتحادیههای عشایری انجام میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین سرشماری انجام شده 100 هزار نفر از جمعیت عشایری کشور کاهش یافته است، گفت: این کاهش جمعیت به دلیل تمایل برخی از خانوار عشایری به تغییر سبک زندگی و اسکان صورت گرفته است.
نیازی به واردات گوشت بوفالو نداریم
این مقام مسئول با بیان اینکه منابع تولید گوشت قرمز در کشور کافی بوده و نیازی به واردات گوشت بوفالو از سایر کشورها نیست اظهار داشت: در برخی از فصول سال قیمت گوشت قرمز در کشورافزایش مییابد که این امر از منابع داخلی قابل تامین است.
صفرزاده تاکید کرد: جهاد سازندگی سابق با مدیریت بازار و منابع موجود و طرح زنجیره تولید نیاز کشور به این ماده پروتئینی را به راحتی تامین کرد و کشور را به خودکفایی گوشت قرمز رساند.
این مقام مسئول تاکید کرد: در سال های 72 تا 77 به کمک روستائیان و عشایر کشور و از طریق طرح زنجیرههای تولید دام، نیاز کشور به این ماده پروتئینی تامین شد.
وی در پایان یاد آور شد: بر اساس آخرین آمار سالانه 130 تا 140 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد می شود که این میزان به راحتی از منابع موجود قابل تامین است.
انتهای پیام/