اگر از مشکلاتی مانند اگزما، کهیر پوستی، رینیت و غیره رنج می‌برید باید حواستان به میزان هیستامین موجود در مواد غذایی باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از سایت تبیان ، واکنش‌های آلرژیک بدن به دلیل آزاد شدن چندین ماده از جمله هیستامین است که با علائمی مانند خارش، عطسه، آبریزش بینی، اشک‌ریزی و غیره همراه است. این ترکیب شیمیایی یعنی هیستامین به‌طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد و در برخی دیگری کمتر است. به‌طور طبیعی بدن ما حاوی آنزیمی است که هیستامین موجود در مواد غذایی را تجزیه کند اما بدن برخی افراد فاقد این آنزیم است و به همین دلیل خوردن مواد غذایی حاوی ترکیبات شیمیایی صنعتی باعث بروز علائم آلرژیک می‌شود. 

اگر از مشکلاتی مانند اگزما، کهیر پوستی، رینیت و غیره رنج می‌برید باید حواستان به میزان هیستامین موجود در مواد غذایی باشد. درست است که نمی‌توانید این مواد غذایی را به‌کلی از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کنید اما بهتر است در گام اول این مواد غذایی را به‌خوبی بشناسید و در مصرف آن‌ها احتیاط کنید.

مواد غذایی حاوی بیشترین میزان هیستامین

مواد غذایی تخمیر شده

آنزیم‌های میکروبی موجود در مواد غذایی، اسیدآمینه‌ی هیستیدین را به هیستامین تبدیل می‌کند. این آنزیم‌ها به میزان زیادی در روند تخمیر شدن تولید می‌شوند. در نتیجه مواد غذایی تخمیر شده منبع هیستامین هستند. توصیه می‌کنیم از زیاده‌روی در مصرف پنیرهای فرانسوی مانند کممبر، پنیر بری، چدار و همچنین پارمزان و مواد غذایی تهیه شده از سویا مانند ناتو (یک غذای سنتی ژاپنی حاصل از تخمیر سویا)، میسو (غذای سنتی ژاپنی، کره‌ای تهیه‌شده از خمیر سویا)، خیار شور، ماست‌ها، نوشیدنی‌های الکلی و سرکه بپرهیزید.

دیگر خوراکی‌های حاوی هیستامین بالا

علاوه بر مواد غذایی تخمیر شده، مواد غذایی و نوشیدنی‌های گیاهی و حیوانی دیگری نیز وجود دارند که حاوی میزان زیادی هیستامین هستند مانند ماهی کولی، آووکادو، گوشت‌های فراوری‌شده، مرغ، اسفناج، گوجه‌فرنگی (بخصوص به‌صورت کچاپ، سس و پوره) میوه‌های خشک، مرکبات، توت‌ها، زردآلو، گیلاس، بادمجان، قارچ‌ها، نان‌ها و شکلات‌ها. از بین چاشنی‌های حاوی هیستامین می‌توان به دارچین، پودر چیلی، چوب میخک، خردل، پودر کاری و فلفل کاین اشاره کرد.

برای کاهش هیستامین از مواد نگه‌دارنده بپرهیزید

برای کاهش تأثیر مواد غذایی و نوشیدنی‌های سرشار از هیستامین باید از مصرف مواد غذایی که حاوی نگه‌دارنده‌ها و رنگ خوراکی هستند و باعث می‌شوند بدن هیستامین بیشتری تولید کند بپرهیزید. به گزارش British Allergy Foundation نگه‌دارنده‌هایی مانند سولفیت‌ها، بنزوات‌ها، BHT و BHA مانند رنگ خوراکی‌ها می‌توانند باعث تحریک ترشح هیستامین شوند. مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی الکل، موز، شکلات، تخم‌مرغ، ماهی، شیر، پاپایا، آناناس، توت‌فرنگی و غیره نیز باعث تولید سریع هیستامین می‌شوند.
 
مواد غذایی حاوی کمترین میزان هیستامین

پروتئین‌ها


گوشت قرمز و گوشت پرندگان تازه به‌طور طبیعی حاوی میزان کمی هیستامین هستند. اگر گوشت‌های یخ‌زده خریداری می‌کنید حواستان باشد که خریدتان فاقد مواد نگه‌دارنده، افزودنی‌ها و یا رنگ‌های خوراکی مصنوعی باشد. تخم‌مرغ پخته‌شده و یا در ترکیب پاستاها قابل مصرف است اما اگر از واکنش‌های آلرژیک رنج می‌برید بهتر است این ماده‌ی غذایی را در چهارچوب یک رژیم غذایی حاوی کمترین میزان هیستامین مصرف کنید.

میوه‌ها

اکثر میوه‌ها هیستامین کمی دارند و شما می‌توانید از آن‌ها با خیال راحت استفاده کنید. البته توصیه می‌شود که میوه‌های تازه و یا یخ‌زده‌های فاقد مواد افزودنی را انتخاب کنید. در بین میوه‌های حاوی هیستامین کم می‌توان به سیب، گلابی، انجیر و طالبی اشاره کرد. علاوه بر این‌ها رژیم غذایی حاوی هیستامین کم به‌اضافه‌ی انبه، انگور و لیموترش نیز برای افرادی که دچار واکنش‌های آلرژیک هستند مفید است. سبزیجات غده‌ای مانند سیب‌زمینی، هویج و همچنین سیب‌زمینی شیرین و هویج‌فرنگی جزو انتخاب‌های خوب محسوب می‌شوند. مصرف آب‌میوه‌های تازه و طبیعی نیز برای شما توصیه می‌شود.

غلات و حبوبات

اکثر حبوبات مانند عدس، لوبیای سیاه و نخود جزو مواد غذایی حاوی کمترین میزان هیستامین هستند. در حین خرید برچسب غلات را به‌دقت مطالعه کنید تا عاری از افزودنی‌ها و مواد نگه‌دارنده باشند. پاستاها، جو و برنج (قهوه‌ای و سفید) حاوی هیستامین کمی هستند. مصرف تمام مغزها و دانه‌های بدون افزودنی‌ها نیز برای افرادی که دچار واکنش‌های آلرژیک هستند مجاز است.
 
چاشنی‌ها و ادویه‌های بی‌خطر


سبزیجات معطر و ادویه‌هایی مانند گلپر، ریحان، رزماری، سیر و پودر پیاز جزو چاشنی‌های مناسب برای خوش‌طعم کردن غذاها هستند. برای شیرین کردن نوشیدنی‌ها یا غذاهایتان از عسل، شکر و یا شربت افرا استفاده کنید. در بین لبنیات شیر پاستوریزه و پنیر ریکوتا در چهارچوب یک رژیم حاوی میزان کم هیستامین مجاز است. نوشیدن قهوه برای افرادی که نمی‌توانند از نوشیدنی محبوب صبحگاهی‌شان چشم‌پوشی کنند بلامانع است.

حرف آخر

اگر تصور می‌کنید که به هیستامین آلرژی دارید و با مصرف برخی مواد غذایی واکنش‌های آلرژیکتان شدیدتر می‌شود بهتر است به مدت دو تا چهار هفته از خوردن این مواد غذایی، نوشیدنی‌ها، ادویه‌ها و چاشنی‌ها بپرهیزید. اگر بهبود در شرایطتان ایجاد شد نشان می‌دهد که نمی‌توانید هیستامین موجود در این مواد غذایی را تحمل کنید. در نتیجه لازم است که مصرف این مواد تحریک‌کننده را محدود و در صورت لزوم آنتی‌هیستامین مصرف کنید. 


انتهای پیام / 
برچسب ها: هیستامین ، غذا ، حذف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار