عباس عباس زاده مشاور معاونت پرستاری در گفتوگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: انجمنهای علمی یکی از شاخصهای رشتههای دانشگاهی هستند. در حوزه پزشکی و سلامت انجمنهای علمی بسیار موفقی داریم اما در رشته پرستاری تعداد این انجمنها متناسب و متوازن با حجم کار و فعالیت که در رشته پرستاری انجام میشود نیست.
وی افزود: بنابراین یکی از راهکارهایی که بتوانیم به فعالیتهای علمی در رشته پرستاری سازماندهی بدهیم این است که همکاران و اساتید پرستاریکه در پژوهش و آموزش فعالیت دارند این افراد را به تشکیل انجمن های علمی ترغیب کنیم.
وی ادامه داد: این انجمنها یک فعالیت غیر دولتی دارند و افراد میتوانند به عنوان هیئت موسس داوطلب شوند و فعالیتشان را شروع کنند. البته مجوزهای لازم از وزارت بهداشت و مراجعی که برای نظارت بر فعالیتهای علمی وجود دارند این مجوزها را اخذ میکند.
وی تصریح کرد: هماکنون برنامهای که معاونت پرستاری برای این انجمن ها دارد در واقع تشویق و ترغیب و آماده کردن زمینه برای اینکه انجمنهای علمی در زمینه پرستاری بیشتر شود و هماکنون در رشته پرستاری خیلی از فعالیت های علمی به صورت تخصصی انجام میشود که همه اینها میتواند بالقوه انجمن علمی داشته باشد. به عنوان مثال در قسمت مراقبتهای ویژه میتواند انجمن علمی جداگانه داشته باشد یا در قسمت مراقبتهای ویژه نوزادان به همین صورت و همچنین در پرستاری و مراقبت از سلامت روان میتوان انجمن علمی داشت.
عباسزاده گفت: در حوزه پرستاری وزارت بهداشت و معاونت پرستاری از این انجمنها حمایت لازم را به عمل میآورند.
وی در پاسخ به این سوال که اعضای این انجمنها را چه افرادی تشکیل میدهند، بیان کرد: یک اساسنامهای برای انجمنهای علمی است افرادی که میخواهند انجمنعلمی تشکیل بدهند یک شرایط و ضوابط از نظر مرتبه دانشگاهی و سوابق علمی و پژوهشی دارد که اینها در مقررات مربوطه در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یا کمیسیون انجمن های علمی مشخص شده است.
عباس زاده تاکید کرد: یکی از ملاکهای رشد یافتگی یک رشته علمی این است که چند انجمن علمی داشته باشیم چرا که در خیلی از مواقع به عنوان مراجع تخصصی آن رشته شناخته میشوند. به عنوان مثال در مورد بهبود کیفیت پرستاری کسی میتواند اظهار نظر کند که در این زمینه کار و تحقیق کرده باشد که این انجمنها میتوانند نقش مشاور داشته باشند و برای بخشهای مختلف وزارت بهداشت مثل معاونت آموزشی برای طراحی دورههای آموزشی یا برنامه ریزی آموزشی که این انجمنها میتوانند به آنها مشاوره دهند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ما در رشته پرستاری دو انجمن علمی فعال داریم یک انجمن علمی پرستاری و دیگری انجمن علمی پرستاران غرب که این دو کافی نیست و ما حمایت میکنیم تعداد این انجمنها متناسب با فعالیتهای گسترده پرستاران افزایش پیدا کند و رویکرد ما برای سال 94 این است که 5 انجمن علمی دیگر در پرستاری تشکیل شود.
انتهای پیام/