سطح زیر کشت زعفران غیر بارور در استان زنجان 5.7 هکتار و زعفران بارور 21.63 هکتار می باشد.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان، با اشاره به اینکه بروز خشکسالی و محدود شدن منابع آبی ،اشتغال ، اقتصاد و تولید را در روستاها رفته رفته با بحران بی آبی مواجه کرده است افزود: زعفران برای تغییر الگوی کشت و استفاده ی کارآمد و بهره ورانه از منابع بویژه منابع آبی بهترین گزینه می باشد.

مرادیان با بیان اینکه زعفران در اکثر مناطق وشهرستان های استان زنجان مورد کشت قرار گرفته و محصول به بار آورده است افزود:لازم به ذکر است تا کنون در استان زنجان کارهای پایه ای واساسی تحقیقاتی در زمینه این محصول انجام نپذیرفته است.

وی گفت: برای تولید هر هکتار زعفران 25 میلیون تومان هزینه برآورد شده است، که در این راستا به زارعین علاقه مند توصیه های علمی فنی ارایه می گردد تا در شروع کار در قطعات کوچک کشت این محصول را آزمون نمایند تا سپس آگاهانه تر نسبت به توسعه ی کشت اقدام نمایند.

مدیرزراعت جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه کشت زعفران حداقل نیاز به یک دوره ی 7 ساله دارد گفت:باردهی چشمگیر این محصول از سال سوم زراعی قابل مشاهده می باشد که به مرور تقلیل می یابد.

مرادیان در ادامه افزود:سطح زیر کشت زعفران غیر بارور در استان زنجان 5.7 هکتار و زعفران بارور 21.63 هکتار می باشد ونیز تعداد بهره برداران فعال در این زمینه 222 نفر می باشدهمچنین شایان ذکر است متوسط عملکرد در سال 93 ، 3 کیلو گرم بوده است.

وی افزود: این محصول دارای بازار بورس و صادرات عمده می باشد و بیشتر زعفران تولیدی کشور به کشور اسپانیا صادر می شود که پس از فراوری و بسته بندی با برند آنها به فروش می رسد.

مدیرزراعت جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به حمایت های سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: برگزاری کارگاه آموزشی تئوری وعملی در سطح استان برای کارشناسان وکشاورزان، هماهنگی برای اخذ تسهیلات بانکی از منابع داخلی برای توسعه کشاورز، وهمچنین بازدیدهای دوره ای از مزارع و ارائه ی نشریه و بروشور برای ارتقاء سطح آگاهی کشاورزان توسط این سازمان انجام می شود.


انتهای پیام/س
برچسب ها: اختصاص ، زعفران ، کشت ، زنجان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.