وی گفت: وجود مؤسسات تحقیقات صنعتی در استان مزیت نسبی در 13 رشته فعالیت صنعتی استان از قبیل چرم سازی، صنایع غذایی و آشامیدنی، تولید مبلمان و چوب و محصولات چوبی را به وجود آورده است.
وی ادامه داد: قطعه و مجموعه سازی به خصوص در حوزه خودروسازی، ماشین سازی و شیمیایی و نیز وجود مراکز آموزش فنی و حرفه ای مجهز و مراکز آموزش فنی شرکتهای بزرگ صنعتی، این استان را به عنوان مرکزیت و قطب صنعتی آموزشی شمال غرب کشور مبدل کرده است.
مدیر عامل شهرک ها صنعتی آذربایجان شرقی یادآور شد: وجود صنایع مادر پیشرفته، شهرکهای تخصصی مانند سرمایه گذاری خارجی، فنآوری قطعات خودرو، مصالح ساختمانی تبریز و سرامیکی مرند و همچنین واحدها و تشکل های صنعتی و صنایع تبدیلی از دیگر نقاط قوت استان به شمار می رود.
وی به همجواری استان با کشورهای خارجی اشاره کردو گفت: دسترسی آسان به بازارهای اروپا و آسیای میانه و نیز وجود پالایشگاه و مجتمع پتروشیمی تبریز و کارخانه های بزرگی نظیر تراکتور سازی، ماشین سازی، فولاد و کارخانجات تولیدکننده نیروی محرکه، قطعه سازی و قالب سازی برای احداث صنایع خودروسازی و واحدهای صنایع غذایی که در زمره واحدهای صنعتی پیشرو کشور می باشند و نیز صنایع چرم و کفش استان که پیشرو در کشور هستند زمینه را برای صادرات محصولات فراهم نموده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی گفت: تورهای صنعتی برای فعالان صنعتیدر آذربایجان شرقی در سه محور داخل استانی، خارج استانی و خارج از کشور برگزار میشود.
وی افزود: برگزاری تور بازدید از صنایع غذایی ارومیه در خرداد ماه و نیز برگزاری تور صنعتی بازدید از تهران نیز در اواخر همین ماه مورد توجه قرار دارد.
عسگری از اجرای تورهای خارجی نیز خبرداد و گفت: این تورها به مقصد کشورهای مختلف وبا هدف انتقال تجارب این کشورها در حوزه های صنعتی صورت می گیرد.
وی با اشاره به محویت صنعتی در آذربایجان شرقی اعلام کرد: ارزش افزوده کارگاه های صنعتی در استان با رشد حدود 4.4 درصد از کل ارزش افزودهصنعتی واحدهای کوچک را در کشور تشکیل می دهد.
انتهای پیام/د