داود شریفپور متخصص داخلی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: پنیسیلین از آنتی بیوتیکهایی است که در عین قدرتمند بودن باعث ایجاد واکنش حساسیت شدید به نام شوک آلرژیک در برخی افراد میشود.
وی افزود: به همین علت متخصصان تاکید می کنند که آمپول پنی سیلین حتما باید در یک مرکز درمانی تزریق شود و از تزریق آن در منزل باید به شدت خودداری شود.
وی تصریح کرد: حساسیت به پنیسیلین معمولا به صورت عوارض پوستی مانند اگزما، ضایعات جلدی و انواع حساسیتهای پوستی بروز پیدا میکند.
وی تاکید کرد: از دیگر عوارض حساسیت به پنی سیلین، عوارض کبدی، انواع کمخونی حاد، تشنج، کاهش سیستم ایمنی نسبت به عفونتها اختلال و نارساییهای انعقاد خون و در موارد حاد کاهش شدید بینایی و حتی مرگ را میتوان نام برد.
این متخصص داخلی گفت: این عوارض در افرادی که سابقهی آلرژی با مصرف داروهای دیگر را دارند بیشتر دیده میشود و در افراد مبتلا به عفونت اچآیوی (ایدز) HIV نیز شایع تر است.
به گفته این متخصص داخلی، علائم شوک حساسیتی به پنی سیلین معمولا به صورت خارش و سوزش پوست، بخصوص پوست صورت، انقباض دردناک سینه و سختی تنفس، سرگیجه، بیقراری و آشفتگی تهوع، دل درد ، اسهال، عطسه، خارش و خشونت صدا بروز میکند.
وی در پایان به مردم توصیه اکید کرد: برای پیشگیری از این علائم حتما آمپول پنی سیلین را در یک مرکز درمانی ابتدا تست کنند سپس تزریق را انجام دهند.
انتهای پیام/