به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، عبدالحميد فرهنگ در همايش بررسي راهکارهاي توسعه تجارت ايران با افغانستان با حضور رايزنان بازرگاني دو کشور، اعضاي اتاق مشترک ايران و افغانستان، مسئولان اقتصادي خراسان رضوي و تجار ديگر استان ها در مشهد افزود: روابط تجاري بين ايران و افغانستان در سالهاي گذشته 100 ميليون دلار بود که هم اکنون به 3 ميليارد و دويست ميليون دلار افزايش يافته است.
اوگفت :تجارت يک طرفه که فقط صادرات کالا از ايران به افغانستان باشد به روابط تجاري دو کشور آسيب مي زند از اين رو چنانچه مقامات ايراني امکان صادرات محصولات کشاورزي افغانستان به ايران يا بسته بندي اين محصولات در ايران و صادرات آن از اين کشور به ساير کشورهاي دنيا را فراهم سازند کمک بزرگي به اقتصاد افغانستان خواهند کرد.
فرهنگ گفت: مقامات افغانستان براي تسهيل تجارت بين دو کشور حاضر به کاهش نرخ عوارض و هرآنچه مربوط به تجارت کالا يا گشايش شرکت هاي تجاري ايراني در افغانستان مي شود هستند در مقابل از مقامات ايراني مي خواهند در زمينه نرخهاي تجاري يا مسافرتي براي مردم افغانستان تجديدنظر کنند و مطالبه اصلي تجار افغانستان از ايران اجازه صدور محصولات کشاورزي اين کشور از جمله کشمش و کنجد به ايران است.
رايزن بازرگاني افغانستان در ايران با بيان اينکه پيوند فرهنگي و ادبي و روابط عاطفي که بين مردم دو کشور وجود دارد، به مبادلات تجاري دو سويه عمق بيشتري مي بخشد افزود: متاسفانه تجارت بين ايران و افغانستان هنوز سنتي است در صورتي که اگر تجارت از طريق بانک و سيستم مشخص انجام شود همه چيز قانونمند خواهد بود.
فرهنگ گفت : افغانستان امروزه به خدمات فني و مهندسي و دانش فني ايرانيان براي تکميل زيربناهاي اقتصادي خود نياز دارد از اين رو بايد در اين زمينه رايزني هايي بيشتري بين مقامات دو کشور انجام گيرد.
او افزود: در سفري که رئيس جمهوري افغانستان به ايران داشت ايران را امن ترين کشور آسيا اعلام و از خدمات ترانزيتي مطلوب و ايمني که ايران براي افغانستان فراهم کرده، قدرداني کرد.
فرهنگ با اشاره به فعاليت هزار شرکت تجاري افغان در ايران گفت: مديران اقتصادي افغانستان درباره توسعه روابط تجاري با ايران در بخشهاي مختلف نظر مثبتي دارند و قرار است تا سه ماه آينده دو کميسيون مشترک امنيتي و يک کميسيون مشترک تجاري بين دو کشور تشکيل شود.
دبير کل اتاق مشترک بازرگاني ايران و افغانستان هم در همايش بررسي راهکارهاي توسعه تجارت ايران با افغانستان گفت: افغانستان جزو پنج شريک نخست صادراتي ايران است.
مظفر عليخاني افزود: ماموريت نخست سفارتخانه ها و کنسولگريهاي ايران در افغانستان بايد کمک به توسعه روابط اقتصادي دو کشور و ارزيابي کار هر سفير بايد بر مبناي ميزان کمک وي به رونق توليد و توسعه صادرات کشور باشد.
وي گفت : تجارت بيش از سه ميليارد دلاري فعلي بين ايران و افغانستان انتظار دولتها و ملتهاي دوست و همسايه را برآورده نمي کند و بايد به دنبال راهکارهاي اساسي براي توسعه تجارت بين دو کشور بود.
دبير کل اتاق مشترک بازرگاني ايران و افغانستان افزود : تجارت جاده دو طرفه و بازي برد - برد است و همانطور که ايران سهم عمده در تامين کالاهاي افغانستان دارد بايد اجازه ورود توليدات افغانستان به ويژه محصولات کشاورزي آنها به ايران صادر شود تا رقابت بين دو کشور هدفمند و سودمند باشد.
انتهای پیام/