به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، خشم هیجانی طبیعی است که همه ما آنرا در زندگی تجربه میکنیم اما زمانی که به دفعات اتفاق بیفتد و نحوه ابراز آن مناسب نباشد میتواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگواری را برای فرد و اطرافیان رقم بزند، خشم اغلب بر اثر واکنش شخصی نسبت به رفتار ناشایست دیگران بروز میکند خشم میتواند یک رنجش و ناراحتی جزئی باشد و یا در نوع حاد واکنشی جنون آمیز باشد.
واکنش افراد در مقابل خشم
واکنش افراد در مقابل خشم متفاوت است برخی از افراد خشم خود را فرومیخورند و نمیخواهند کسی متوجه شود آنها تا چه حد عصبانی و ناراحت هستند آنها به شدت رفتار خود را کنترل میکنند و هیچ نشانی از عصبانیت را بروز نمیدهند.
فاطمه ثقفی روانشناس بالینی در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران میگوید: به طور کلی یک عده از روانشناسان پرخاشگری را رفتار غریزی میشناسند و انسان به گونهای نامشخص برای رفتار پرخاشگرانه برنامه ریزی میکند.
وی ادامه میدهد: از نظر روانشناسان اجتماعی پرخاشگری یک رفتار اجتماعی است که تحت تاثیر یک الگو بیشترین حمایت پژوهشی خطرناک و بی ثبات است.
پرخاشگری عامل ناکامی است
ثقفی میگوید: مهمترین عامل پرخاشگری ناکامی است به طوری که اگر فرد در رسیدن به اهداف خود با شکست مواجه شود، احتمال پاسخ پرخاشگرانه او افزایش مییابد، عامل دیگر پرخاشگری محیط زندگی فرد است که میتواند ریشه خشونت داشته باشد.
واکنشهای پرخاشگرانه
برخی از افراد هنگام احساس خشم رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان میدهند، با صدای بلند داد میزنند، ناسزا میگویند، دیگران را کتک میزنند، آنها را مسخره میکنند، به صحبت دیگران گوش نمیدهند و حقوق دیگران را نادیده میگیرند، برخی دیگر در زمان احساس خشم آرام ولی محکم صحبت میکنند، صبحت دیگران را قطع نمیکنند، بدون اینکه به حقوق دیگران تجاوز کنند احساسات خود را شفاف و محترمانه بیان میکنند.
والدین پرخاشگر کودکان تهاجمی و پرخاشگر دارند
فاطمه ثقفی روانشناس بالینی در خصوص عامل پرخاشگری میگوید:افرادی که در دوران کودکی از سوی والدین مورد پرخاشگری قرار گرفتهاند، رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه بیشتری از خود نشان میدهند.
وی ادامه میدهد: تشویق رفتارهای پرخاشگرانه حتی میتواند عامل پرخاشگری باشد تماشای خشونت زیر عامل دیگر پرخاشگری افراد است که با مشاهده زیاد برنامههای خشونت آمیز این پرخاشگری افزایش مییابد.
رفتارهای جرأت مندانه
به رفتارهای پرخاشگرانه رفتارهای جرأت مندانه میگویند، فرد با کمک رفتار جرأت مندانه میتواند بدون پرخاشگری و خود خوری به دیگران نشان دهد که عصبانی و ناراحت شده است.
زمانی که فکر میکنید نمیتوانید در صورت ادامه پرخاشگری خشم خود را کنترل کنید ادامه صحبتهایتان را به زمان دیگری موکول کنید با این کار به خود و اطرافیان فرصت میدهید تا از خشم و عصبانیت فاصله بگیرد و رفتار مناسبتری داشته با شد و از روشهایی مانند تنفس عمیق، پیاده روی، نوشیدن آب برای کاهش خشم و عصبانیت استفاده کنید.
گزارش از هدیه عباسقلی
انتهای پیام/