به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، "معصومه ابتکار" معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آغاز عملیات مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقهای از عراق جدیدترین تصمیم مشترک میان تهران و بغداد است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در دیدار با "قطیبه ابراهیم الجبوری" وزیر محیط زیست عراق ( 23 اردیبهشت ) مسایل مشترک محیط زیستی زیادی مطرح شد که مهمترین آن مقابله با پدیده گرد و غبار بود.
وی اظهار کرد: در این دیدار بر شناسایی کانونهای گرد و غبار در عراق تاکید و همچنین در تازه ترین تصمیمات مقرر شد در یک منطقه از عراق عملیات شناسایی کانونهای گرد و غبار و مقابله با آن آغاز شود.
ابتکار تاکید کرد: از بین بردن کانونهای گرد و غبار در کشور عراق یکی از بندهای مهم تفاهمنامه مشترک میان دو کشور است که سال گذشته به امضا ء رسید. یکی از مشکلات در زمینه اجرای این تفاهم نامه نبود امنیت در این کشور است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: همچنین در این دیدار مباحثی مانند همکاریهای عمومی در زمینه محیط زیست، تبادل اطلاعات و تبادل پژوهش های مشترک میان دو کشور مطرح و تاکید شد.
وی افزود: در این دیدار بر حفاظت از تالاب ها به ویژه تالابهای مشترک دو کشور مانند هورالعظیم نیز تاکید شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران آمادگی خود برای آموزش کارشناسان عراقی را در زمینه محیط زیست با اولویت مقابله با گرد و غبار اعلام کرد، البته تاکنون تعدادی از نیروهای عراقی در ایران آموزش دیده اند.
دو روز گذشته شاهد بروز گرد و غبار در استانهای غربی کشور بودیم که این روند روز گذشته به تهران نیز کشیده شد اما با بارش باران گرد و غبار در تهران از بین رفته است.
محمد رستگاری معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران روز شنبه گفت: روز گذشته تهران شاهد گرد و غبار بود اما به علت بارندگی شب گذشته، اکنون گرد و غبار در هوای تهران وجود ندارد.
وی افزود: اندازه گیری شاخص آلاینده هوا در روز گذشته نشان میدهد که هوای تهران در شرایط ناسالم قرار داشته است، منواکسید کربن پاک، ذرات معلق کمتر از 10 میکرون در شرایط ناسالم ، ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون نیز ناسالم بود.
پدیده گرد وغبار چند سالی است که بیش از 20 استان کشور به ویژه استان های جنوبی و غربی را درگیر و مشکلاتی را برای اهالی این مناطق ایجاد کرده است.
تاکنون اقدامات ملی، منطقه ای و بین المللی زیادی با هدف مقابله با این پدیده انجام شده است اما شتاب خشکسالی و کاهش منابع آبی موجب تسریع روند بروز پدیده گرد و غبار شده است، بررسی ها نشان میدهد بیشترین درصد منشاء این ریزگردها خارجی و از کشورهای عراق، عربستان ، اردن و بخشی از صحرای آفریقا است که در این میان سهم عراق از همه بیشتر است.
انتهای پیام/