محمود حقیقیان نقل می کند: زماني كه قرار شد به ديدن رهبر كبير انقلاب برويم، تصور مي‌كرديم ما را به يك مكان خيلي بزرگ ببرند زيرا امام خميني رهبر كل جهان اسلام بود و انقلابي بزرگ در سطح جهان ايجاد كرد...

به گزارش باشگاه خبرنگاران، محمود حقیقیان کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال ایران است. وی سابقه بازی و مربیگری در تیم‌های پاس و شاهین تهران، تیم ملی جوانان، تیم ملی امید و تیم ملی بزرگسالان را دارد؛ او در سال ۱۳۵۹ به عنوان هافبک وسط تیم منتخب آسیا انتخاب شد.

وی درباره ديدار تاريخي ورزشكاران در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی با حضرت امام خميني (ره) گفت‌وگويي انجام داده که در این گفت‌وگو درباره آن ديدار و حاشيه‌هايي از آن ملاقات تاريخي مسائلي را بيان كرد كه تاكنون گفته نشده است.

در ادامه، این گفت‌وگو را می خوانید:

با جام قهرماني به ديدار امام(ره) رفتيم


تمامي بازيكنان تيم ملي و چند تيم ديگر مشتاق ديدار حضرت امام بوديم. آن زمان در مسابقات قائد اعظم پاكستان حضور پيدا كرديم و در نهايت قهرمان شديم و با جام قهرماني خدمت حضرت امام رفتيم. آن زمان اوايل انقلاب بود. بازيكنان تيم ملي در پاكستان هم فعاليت انقلابي داشتند؛ حتي در آن كشور پوستر حضرت امام را پخش كرديم. فعاليت‌هاي سياسي ديگري هم انجام داديم كه همگي آنها به گوش حضرت امام خميني (ره) رسيد.
 
 باورمان نمي‌شد رهبر بزرگ جهان اسلام در يك اتاق كوچك زندگي كند


زماني كه قرار شد به ديدن رهبر كبير انقلاب برويم، تصور مي‌كرديم ما را به يك مكان خيلي بزرگ ببرند زيرا امام خميني رهبر كل جهان اسلام بود و انقلابي بزرگ در سطح جهان ايجاد كرد. زماني كه اتاق كوچك ايشان را ديديم، متحير شديم. باورمان نمي‌شد رهبر بزرگ جهان اسلام در چنين اتاق كوچكي زندگي كند و زندگي بسيار ساده‌اي داشته باشد. تمام ورزشكاراني كه مشتاق ديدار ايشان بودند، با فشردگي وارد اتاق شدند تا از نزديك ايشان را زيارت كنند.
 
مقابل سفارت آمريكا در پاكستان، شعار مرگ بر آمريكا داديم


زماني كه اتوبوس تيم ملي در پاكستان از مقابل سفارت آمريكا مي‌خواست عبور كند، به درخواست بازيكنان، مقابل اين سفارت توقف كرد. پياده شديم و شعار مرگ بر آمريكا داديم. اين اتفاق باعث شد مأموران پليس كراچي ما را محاصره كنند و بگويند اگر بار ديگر چنين رفتاري سر بزند، تيم را به كشور باز مي‌گردانند؛ اما مهم آن بود كه حركت ما تأثير مثبت و عميقي گذاشته بود.
 
بين دو نيمه فينال دعاي وحدت خوانديم


خوب يادم است در فينال با چين بازي داشتيم. هوا خيلي گرم بود. زماني كه سوت نيمه زده شد، بازيكنان چين به سرعت به رختكن رفتند تا از 15 دقيقه وقت استراحت نهايت استفاده را ببرند؛ اما بازيكنان ايران در زمين و در آن گرما مانديم و همگي با هم دعاي وحدت خوانديم. محمد مايلي كهن اين دعا را مي‌خواند و ما بازيكنان با قدرت آن را تكرار مي‌كرديم. اين حركت ما روي شيعيان پاكستان و تماشاگران حاضر در ورزشگاه تأثير عميقي گذاشت. خوشحال بوديم توانستيم قهرماني را همراه شعارهاي سياسيمان كنيم.
 
در عرصه فرهنگ ورزشي موفق نبوديم


متأسفانه بايد بگويم در عرصه فرهنگ موفقيتي در ورزش نداشتيم. پول زياد ورزش، مسائل فرهنگي را كمرنگ كرده است. با وجود آن كه سر در همه باشگاه‌ها عنوان فرهنگي ورزشي مي‌بينيم؛ اما كمتر از فرهنگ خبري است. در رسانه‌ها بيشتر از شكايت و شكايت‌كشي، اخراج فلان بازيكن و بداخلاقي هاي ورزشي را شاهديم. كمتر شاهد گردهمايي‌هاي اخلاقي و فرهنگي هستيم. متأسفانه رسانه‌ها نيز كمتر به بازيكنان ما با اخلاق بها مي‌دهند.

در سال 58 و در مقدماتي المپيك مسكو، تيم ما مي‌توانست به راحتي قهرمان آسيا شود؛ اما به دليل شروع جنگ تحميلي، كويتي‌ها مسائلي را پيش آوردند كه قهرمان نشديم. با اين حال، تيم قدرتمندي داشتيم؛ اما اكنون مسائل حاشيه‌اي فراواني را در تيم ملي شاهد هستيم به طوري كه تيم حتي نمي‌تواند به جمع 4 تيم برتر آسيا راه پيدا كند. اين مايه تأسف است. بايد در بحث فرهنگي در ورزش حركتي انقلابي ايجاد كنيم. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار