سخنگوی دولت صبح امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران به سوالات آنان پیرامون مسائل روز کشور پاسخ داد.

نوبخت//به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در امروز دوشنبه 11 خرداد در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی و ضرورت مقاوم کردن اقتصادمان در برابر تکانه‌های خارجی اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت پیرامون سیاست ابلاغی اقتصاد مقاومتی، رشد تولید، افزایش صادرات و کاهش واردات را داشت و در این راستا می‌توان اقتصاد خود را با اتکا به توانمندی‌های داخلی تنظیم کرد.

وی با اشاره به گزارش ارسالی از سوی وزارت صنعت و معدن اظهار داشت: در سال 93 افزایش تولید در بخش صنعت بسیار بود فولاد خام 7.4درصد، محصولات فولادی 2.3 درصد رشد داشت هم چنین تولید خودروی سواری 55.9 دهم درصد افزایش چشم گیری داشت و 27 هزار خودرو از این بخش صادر شد که رشد 190 درصدی را نسبت به سال قبل داشت.

نوبخت با اشاره به رشد صادرات نیز افزود: 13.3 میلیارد دلار رشد صادرات در سال 92 به 12.6 میلیارد دلار در سال 93 رسید و به میزان 2.3 درصد رشد کرد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: بخش واردات روند کاهنده‌ای داشت مواد اولیه یک درصد و مواد مصرفی 30 درصد کاهش داشت و رشد صادرات غیرنفتی به میزان 19 درصد رسید و به رقم 26.9 میلیارد دلار رسید. هم چنین در بخش پتروشیمی افزایش صادرات از 10.7 میلیارد دلار در سال 92 به 14.2 میلیار دلار در سال 93 رسید و رشد 32 درصدی را به ما نشان داد.

وی با اشاره به شرایط اقتصاد ایران تصریح کرد: با توجه به شرایطی که اقتصاد ایران دارد و دولت با آن مواجه است مسئله کاهش قیمت نفت و کاهش درآمدهای ارزی ناشی از صادرات نفت و میعانات گازی مسئله بسیار مهمی است و باید هزینه‌های جاری که مربوط به وابستگی به نفت می‌شود را کاهش داد و به اعتبارات عمرانی تعمیم بخشید.

وی گفت: ما در راستای اجرا شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بخش‌نامه 12 ماده‌ای را تهیه کردیم تا بتوانیم 6 هزار میلیارد تومان در سال 94 در اعتبارات جاری صرفه جویی کنیم و به اعتبارات عمرانی بیفزاییم و مجلس در ماده واحده‌ای تصریح کرد که دولت باید حداقل 30 هزار میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی اختصاص دهد با توجه به وجود طرح‌های ناتمام این ارقام به دولت کمک می‌کند تا با صرفه جویی در اعتبارات جاری بتوانیم با حداقل 36 هزار میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران را پرداخت کنیم و طرح‌های عمرانی را اجرا کنیم.

نوبخت تاکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دستورالعمل‌های این مورد را تهیه کرد و قرار شد موافقت نامه‌ای در این باره تنظیم شود و 6 هزار میلیارد تومان از هزینه‌های جاری صرفه جویی شده اما در این راستا هزینه‌های اجتناب ناپذیر از جمله دستمزدها و حقوق خدمات رسانی کمیته امداد و بهزیستی باید 100 درصد پرداخت شود و 12 مورد به طور کمی در سازمان مدیریت مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگوی دولت اضافه کرد: ما در سال 94 برای خرید انواع خودروهای سواری داخلی حداکثر به میزان 50 درصد از مبالغ حاصل از فروش خودروهای مازاد مجوز داریم و اگر خرید خودرو از طریق مازاد فروخته نشود دستگاه‌ها موظفند 30 درصد آن را صرفه جویی کنند و همه این موارد در موافقت نامه اعمال می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به صرفه جویی در هزینه‌های جاری به برشمردن مولفه‌های اصلی آن پرداخت و گفت: 50 درصد نسبت به سال قبل کاهش هزینه‌های سفرها و ماموریت‌های خارجی اعمال شد هم چنین کاهش سفرهای ماموریت داخلی به میزان 40درصد نسبت به عملکرد سال قبل فراهم شد برای کارآمد شدن ماموریت‌های نظارتی کاهش هزینه‌های برگزاری همایش‌ها و گردهمایی‌ها از اعتبارات عمومی حداقل 80 درصد نسبت به عملکرد سال قبل بود.

نوبخت اضافه کرد: مصرف اعتبارات پژوهشی با رعایت موضوعات تکراری در پژوهش کمیته تصمیم گیر در این مولفه موارد مهم را یکسان سازی می‌کند هم چنین کاهش هزینه‌های مواد مصرفی حداقل به میزان 30 درصد نسبت به عملکرد سال قبل فراهم شد که می‌تواند در استفاده از نسخه‌های الکترونیکی ما را کمک کند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: هر گونه به کارگیری نیروی انسانی جدید و مشاغل‌های موجود در محل اعتبارات عمومی و اجرایی ممنوع است و اگر اعتباراتی که در بودجه در نظر گرفته شده باشد می‌توانند فقط به میزان 70 درصد از آن استفاده کنند. هم چنین کاهش هزینه‌های مصرفی آب، برق، سوخت و تلفن به میزان 20 درصد نسبت به عملکرد سال قبل ممنوعیت خرید و اجاره ساختمان جدید به میزان 50 درصد نسبت به عملکرد سال قبل، نوسازی و تجهیز لوازم اداری به میزان 50 درصد کاهش عملکردی نسبت به سال قبل داشتند که باید شرکت‌های دولتی و بانک‌ها نیز در این امر صرفه جویی کنند.

* شناسایی پردرآمدها کار بسیار دشواری است

نوبخت در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درباره حذف یارانه ثروتمندان گفت: طبق مباحثی که از قبل گفته شده، در این راستا شناسایی همه افراد پردرآمد کار بسیار دشواری است، با این حال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مسئولیت را دارد تا با حکم قانونی این مهم را اجرایی کند و اگر در این مسیر اشتباهی رخ دهد، فرصت بازبینی وجود دارد. 
 
* تجمعات علیه مذاکرات خلاف شرع است

نوبخت با اشاره به تجمعاتی که در اعتراض به روند مذاکرات هسته‌ای به وجود آمده بود، اظهار داشت: با وجود آنکه مقام معظم رهبری این امکان را فراهم کرده‎اند که همه افراد و سلایق نظرات خود را پیرامون این موضوع در دانشگاه‌ها و دیگر محافل به صورت گفت و شنود مطرح کنند و حتی صدا و سیما به طور وسیع این برنامه‌ها را پوشش می‌داد، انتظار می‌رفت این رسانه پیام کسانی را که دغدغه دارند و دلواپس می‌شوند را منعکس کنند. 
 
سخنگوی دولت تاکید کرد: این تجمعات بنا به نگاه بنیانگذارمان امام راحل و مقام معظم رهبری غیرقانونی و خلاف شرع بود. 
 
* استانداران و فرمانداران موظفند فرصت آزادی بیان را ایجاد کنند

وی با اشاره به لغو سخنرانی مطهری در کرج اظهار داشت: صرفنظر از اینکه ایشان شخصیتی اصیل و دلسوز انقلاب و صاحب‌نظر هستند، این حق را باید برای فرزند خلف شهید مطهری قائل شویم که نظراتش را بیان کند. همه استانداران و فرمانداران موظفند در راستای صیانت از منافع ملی و آزادی بیان این فرصت را ایجاد کنند تا همه افراد در چارچوب قانون نظرات خود را بیان کنند. از وزیر کشور این انتظار می‌رود ساز و کارهایی را در استانها فراهم سازد تا از این دست مسائل به وجود نیاید. 
 
* نمایندگان ما در تیم هسته‎ای حلقه تحریم را خواهند شکست

نوبخت افزود: صدا و سیما همواره برنامه مذاکرات هسته‌ای و نظرات مخالفان را پخش می‌کند و لحنی که گاهی اتخاذ می‌شود، نوعی تمسخر است، اما افکار عمومی می‌تواند در این‎باره قضاوت کند. نمایندگان ما در تیم هسته‌ای در حال تلاشند و روحیه خود را از دست نمی‌دهند و حلقه تحریم را خواهند شکست و ملت ایران از حقوق هسته‌ای‌اش استفاده خواهد کرد و از منابع نیز برخوردار خواهد بود، این موضوع در دولت تاثیر سوء ندارد و افکار عمومی آن را به دقت رصد می‌کنند. 
 
* برای خروج از رکود سرمایه‎گذاری در بخش عمران را مد نظر داریم

معاون رئیس جمهور با اشاره به کاهش قیمت نفت و اقدام دولت در این راستا، اظهار داشت: ما متناسب با دریافت‌ها این موضوع را مدیریت می‌کنیم و باید از هزینه‌های جاری صرفه‌جویی کرده و برای خروج از رکود و پشت سر گذاشتن تورم سرمایه گذاری در بخش عمران را مدنظر قرار دهیم. 
 
*تشکیل کمیته‎ای در دولت به منظور پیگیری سفرهای خارجی

نوبخت با اشاره به ضرورت کاهش سفرهای خارجی، اظهار داشت: این موضوع در کمیته‌ای در دولت در حال بررسی است و پس از بررسی باید براساس ساز و کارهای تدوین شده تصمیم‌گیری کرد و در این راستا باید منافع ارزی و ریالی مدنظر قرار بگیرد. 
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به طرح‌هایی که در حال حاضر در دست مجلس است و بار مالی دارد، اظهار داشت: طبق اصل 85 قانون اساسی مجلس نمی‌تواند طرح‌هایی را که بار مالی دارد را تصویب کند و در صورت تصویب شورای نگهبان آن را تائید نخواهد کرد، البته قضاوت با افکار عمومی است، چرا که همه این برنامه‌ها و طرح‌ها برای رفع مشکلات مردم است و اگر دولت منابعی داشته باشد، مضایقه نکرده و البته قانون این اجازه را نمی‌دهد. 
 
* سرمایه گذاری در کشور منتظر نتیجه مذاکرات است

سخنگوی دولت با اشاره به منابع موجود در اختیار ایرانیان مقیم خارج از کشور، اظهار داشت: ما تلاش داریم فضای کسب و کار را برای این افراد فراهم سازیم. در واقع سرمایه‌گذاری در داخل و خارج از کشور منتظر ثبات وضعیت و نتیجه مذاکره است و ما تلاش می‌کنیم که این مذاکرات نتیجه مثبتی داشته باشد و به توافق جامع برسیم و از این سرمایه‌گذاری‌ها برای رشد و توسعه کشور استفاده کنیم. 
 
* طرح تحول سلامت با قوت ادامه دارد

وی با رد اینکه طرح تحول سلامت حرکتش کند شده، تصریح کرد: این طرح همچنان در سال جاری با قوت ادامه دارد و یکی از موفقیت‌های دولت بوده و ما تلاش می‌‌کنیم مشکلات مالی این طرح را برطرف سازیم. 
 
معاون رئیس جمهور درباره پلیس اقتصادی نیز گفت: این موضوع هنوز در دستور کار دولت نیست و بررسی نشده است. 
 
نوبخت درباره تنظیم بازار در کشور نیز اظهار داشت: بازار ما در حال حاضر متعادل است، البته نیازمند مدیریت صحیح تنظیم بازار هستیم و ما همواره از حقوق مصرف‌کنندگان به نحو شایسته‌ای صیانت می‌کنیم. 
 
* انجام کار کارشناسی دروزارت راه درباره انتقال پایتخت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درباره انتقال پایتخت نیز اظهار داشت: گروهی در وزارت راه و شهرسازی مطالعات کارشناسی شده‌ای را در این‌باره دارند که آیا فقط مرکز سیاسی_ اداری منتقل خواهد شد یا کل پایتخت که باید پس از مطالعات، نتیجه‌گیری مشخصی شده و تصمیم نهایی گرفته شود. 
 
سخنگوی دولت درباره افرادی که یارانه دریافت نکرده‌اند، گفت: طبق تبصره 20 قانون هدفمندی یارانه‌ها افرادی که به هر دلیلی نتوانسته‌اند یارانه دریافت کنند، به نحو مناسب می‌توانند ثبت‌نام کنند و از سازمان هدفمندی می‌خواهم که این افراد نظرات خودشان را مطرح کرده و به آنان ترتیب‌اثر داده شود.  
 
وی با اشاره به مسائلی که پیرامون مذاکرات مطرح می شود، از جمله تهدید به بازگشت تحریم اظهار داشت: در حال حاضر روزهای پایانی مذاکرات را سپری می‌کنیم و هر طرف تلاش دارد تا توافق را به سمتی بکشاند که مطلوبیت برایش حاصل شود، آن چیزی که در این راستا بسیار مهم و مبنا قرار می‌گیرد این است که تقریر می‌شود، نه در سخنرانی‌ها مطرح می‌شود. 
 
* برای دورزدن تحریم‎ها برنامه نوشته‎ایم

معاون رئیس جمهور افزود: ما در چندین سناریو اگر تحریم‌ها بازگردد، این وضعیت را تحلیل کرده‌ایم. اگر این اتفاق بیفتد شرایط سخت‌تر شده و منابع ما کم می‌شود و یا صادرات نفت‌مان به میزان 300 هزار یا 500 هزار بشکه تقلیل یابد. ما در این راستا راهکارهای دورزدن تحریم‌ها را حق خود می‌دانیم و اجرا می‌کنیم و برای این امر برنامه نوشته‌ایم و آن را به ریال توزیع کرده‌ایم. 
 
* برنامه‎ای برای تفکیک وزارت ورزش از بخش زنان نداریم

نوبخت درباره تفکیک وزارت ورزش از بخش زنان گفت: این موضوع در حال حاضر به صورت رسمی در دستور کار نیست و به صورت جسته و گریخته نظراتی ارائه می‌شود و دولت در حال حاضر در این زمینه برنامه‌ای ندارد. 
 
* پرداخت 70 درصد تسهیلات مسکن جوانان در دولت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به مسکن جوانان نیز، اظهار داشت: ما برای این امر 130 هزار میلیارد تومان ما‌به‌التفاوت نرخ تسهیلات را قائل شدیم و باید در این باره مصارف خود را ببینیم و سپس تصمیم بگیریم، البته 70 درصد آن را دولت پرداخت کرده است. مسئله مسکن زوج‌های جوان همواره در دستور کار دولت است. 

سخنگوی دولت با اشاره به افزایش سفرهای هیئت‌های خارجی به کشور، اظهار داشت: این هیئت‌ها همواره منتظر پایان مذاکرات‌اند، البته این سفرها می‌تواند برای ایران مهم باشد و می‌توانیم از هر فرصتی برای عمران کشور استفاده کنیم و این به معنی این نیست که ما به هر قیمتی بخواهیم به توافق برسیم و در تبادل و گفتگوهایی که با مقامات کشورهای خارجی می‌شود، می‌توانیم از سرمایه‌گذاری‌های فراوانی برخوردار شویم. 
 
* آزادسازی بنزین از سال 89 قانونی شد

وی درباره آزادسازی قیمت بنزین و تک نرخی شدن آن و فشار بر افکار عمومی، اظهار داشت: این یک تصمیم خلق‌الساعه نبوده، این یک قانونی است که از سال 89 انجام می‌شود و دولت قبل هم در اجرای هدفمندی یارانه این موضوع را مدنظر قرار داده بود. این قانون است و ما آنرا اجرا می‌کنیم. 
 
معاون رئیس جمهور درباره افزایش قیمت برخی از اقلام و شجاعت ما پیرامون آن، گفت: ما قانون تبصره 20 را اجرایی کردیم و ما در خصوص تامین منابع برای 48 هزار میلیارد تومان را مجوز دادیم و فاصله 35 هزار تا 48 هزار تا را گران نکردیم که البته مجلس پیشنهاد داد رقم 48 هزار میلیارد تومان را به 64 هزار میلیارد تومان افزایش دهیم که بنده مخالفت کردم و ما با تک‌نرخی کردن ارز و قیمت بنزین با این سوالات مواجه شدیم. در واقع شجاعت اجرای قانون است، چرا که بهداشت و درمان نیازمند یارانه بوده و موظفیم این یارانه را پرداخت کنیم. 
 
* وزیر اطلاعات باید سخنان خود را اصلاح کند

نوبخت درباره اظهارات اخیر وزیر اطلاعات درباره برکناری‌اش اظهار داشت: ایشان باید در این باره توضیحاتی را ارائه دهند که آیا تحت فشار بودند و یا اگر اینگونه نیست که سخنان خودشان را اصلاح کنند. 
 
* مصوبه‌ای درباره ممنوع‌التصویری افراد در شورای امنیت ملی به خاطر ندارم

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درباره پیگیری نامه مجمع روحانیون مبارز به رئیس‌جمهور درباره ممنوعیت تصویری رئیس‌جمهور دولت اصلاحات اظهار داشت: این نامه را در دولت دریافت نکردیم و من نمی‌دانم به شخص رئیس‌جمهور ارسال شده است یا خیر و بنده بی‌اطلاع هستم. سخنگوی قوه قضائیه در این راستا مستنداتی دارد و می‌تواند آنرا بیان کند و بنده در شورای امنیت ملی نیز مصوبه‌ای در این باره را به خاطر ندارم. 
 
* اعضای دولت حق ندارند امکانات عمومی را صرف انتخابات کنند

سخنگوی دولت با اشاره به صحبت‌های اخیر آیت‌الله جنتی درباره موضوع دخالت دولت در انتخابات، اظهار داشت: دخالت دولت در انتخابات مربوط به اجرای آن است که باید برمبنای قانون باشد و دولت این حق را ندارد که بودجه عمومی‌اش را صرف انتخابات کند. اعضای هیئت دولت امانتدار مردم‌اند و حق ندارند از امکانات عمومی برای انتخابات استفاده کنند و دولت به هیچ وجه از امکانات و اماناتی که در اختیار دارد برای القای نظر خود در انتخابات استفاده نخواهد کرد. 
 
* نرخ تورم را از 40 درصد به زیر 15 درصد رساندیم

وی با اشاره به کاهش تورم، اظهار داشت: این کاهش از دو مسیر امکانپذیر است، یکی از سوی عرضه و دیگری از سوی تقاضا، در قسمت عرضه قیمت تمام شده اثرگذار است که به عنوان فشار هزینه نام برده می‌شود ، اما در بخش تقاضا گاهی نقدینگی زیاد می‌شود که منجر به تورم خواهد شد. ما نرخ تورم از بالای 40 درصد به زیر 15 درصد رساندیم. 
 
معاون رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد ما با هدف‌گذاری مشخص می‌تواند به سمت تک‌نرخی شدن تورم گام بردارد و باید افزایش تقاضا از طریق کنترل پایه پولی مدنظر قرار بگیرد. 

* برخی رسانه‎ها تمسخر دولت را در انتقادشان مجاز می‌دانند

محمدباقر نوبخت در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران، مبنی بر اینکه اخیرا رئیس‌جمهور گفته‌اند جز دولت در کشور نیست که مردم بخواهند بدون دغدغه نقد کنند و همه برای انتقاد از دولت و رئیس جمهور زبانشان باز است. آیا مردم از ناحیه مجلس و قوه قضائیه تهدید می‌شوند، اظهار داشت: منظور رئیس‌جمهور از این بیانات این بوده است که بسیاری از افراد کارشان را در انتقادکردن حتی با تمسخر دولت در بسیاری از رسانه‌ها مجاز می‌دانند. 
 
وی افزود: اشاره رئیس‌جمهور به این مطلب نشانگر این مسئله است که از چه روش‌هایی برای مخالفت با دولت استفاده می‌شود. 

 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار