به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ عوامل بسیاری سبب ساز بروز مشکلات عصبی در بین افراد است که این عوامل باعث افزایش تعداد عصبیها در سطح خانواده و جامعه می شود.
افراد عصبی در بیشتر مواقع از خود رفتارهای غیر منطقی بروز می دهند و در واقع نمیتوانند تصمیمات و برنامه ای درست را در زندگی خود پیاده کنند.
بسیاری از این افراد دارای هوش و استعداد بالایی هستند اما به علت نداشتن تمرکز و ناتوانی در کنترل اعصاب خود ، نمیتوانند از این توانایی ها بهره کافی را ببرند.
*عصبیها چگونهاند؟
آدم های عصبی را همیشه نمیتوان به لحاظ ظاهری از دیگر افراد متمایز کرد.
زیرا ممکن است شخصیت خود را در زیر پوششی تقلبی مخفی کنند و سعی کنند که در مقابل دیگران رفتاری مناسب داشته باشند.
اما بیشتر افراد عصبی دارای ویژگی منحصر به فرد و مخصوص به خود هستند.
این افراد در بیشتر موارد از خود کم بینی رنج میبرند و وجود خود را پر از نقص و ایراد میدانند و اغلب اوقات در حال سرزنش کردن خود هستند.
بیشتر این افراد در مواجه با اشخاص دیگر، رفتارهای تهاجمی دارند و با نفرت و دشمنی با دیگران برخورد میکنند.
افراد عصبی معمولا از واقعیت فرار می کنند و به خود دروغ میگویند. همچنین آنها نسبت به رفتار دیگران دچار حساسیتهای بیمورد و نابجا هستند.
دکتر محسن راز افشار روانپزشک ،در اینباره میگوید: افراد عصبی به طور کلی از رفتارهای غیر عادی و ناهنجار رنج میبرند و اغلب این افراد پرخاشگر و ناراحت هستند و توانایی درست فکر کردن را ندارند.
*چه چیزی باعث عصبی شدن میشود؟
فرد عصبی نمیتواند هیجانات و عواطف و نیازهای خود را کنترل و مدیریت کند.
عصبیها، هنگامی که در معرض خطر قرار میگیرند و احساس عدم آرامش میکنند یا اینکه در معرض گرسنگی، تشنگی، آلودگی هوا ،گرمای شدید ، کمبود خواب و .... واقع شوند میزان تنش های عصبیشان تشدید و غیر قابل کنترل میشود.
*رفتار غیر عادی عصبی مزاجها
انسانهای عصبی اغلب رفتارهای غیر ارادی دارند و بدون خواست خود موجب بروز ناهنجاریهایی میشوند که باعث بروز مشکلاتی برای اطرافیان خود میشود.
در واقع اطرافیان این افراد باید خیلی قوی و پر تحمل باشند تا بتوانند در مقابل رفتارهای هیجانی این افراد دوام بیاورند.
*راهی برای آرامش
رفتار انسانهای عصبی یک نوع رفتار بیمارگونه است و درمان آن یک شبه ممکن نیست.
خشم و عصبانیت کنترل نشدهای که به صورت آنی بروز میکند دلایلی دارد که برای حل آن نیازمند برنامهریزی دقیق و کاربردی هم در زندگی خود این افراد و هم در جامعه هستیم.
مهمترین راهکاری که در جامعه میتوان برای کم کردن نشانههای عصبی پیشنهاد کرد همکاری نهاهای مربوطه با پزشکان، روانشاسان و متخصصان و استفاده از نظرات آنان برای ایجاد فضایی است که افراد عصبی بتوانند به درمان و بهبود مشکلات خود بپردازند.
گزارش از پریسا ضیابخش
انتهای پیام/