به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در ساعت 22 و 20 دقیقه شنبه 13 خرداد سال 1368 به وصال محبوب خويش شتافت، این اتفاق یکی از تلخترین و غمبارترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی به شمار میرود.
به مناسبت فرارسیدن بیستوششمین سالروز رحلت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی با "علی خیراللهی" یکی از رزمندگان دفاع مقدس درباره خاطرهاش از حضرت امام(ره) به گفتگو نشستهایم که در ادامه، متن این گفتگو را میخوانید:
* به عنوان سوال اول، با توجه به شخصیت والای امام(ره)، هدایتهای راهبردی ایشان در طول هشت سال دفاع مقدس را چگونه دیدهاید؟
امام خمینی(ره) شخصا در مناطق جنگی حضور نداشتند اما سخنان ایشان توسط نمایندگانشان که در جبهه به صورت مستقیم حضور داشتند به رزمندگان اسلام اعلام میشد؛ سخنان و رهنمودهایی که هیچیک از رزمندگان تا پایان عمر از یاد نخواهند برد.
در آن زمان و به صلاحدید حضرت امام(ره) شورای عالی دفاع با حضورآیتالله خامنهای و جمعی از فرماندهان نظامی تشکیل شده که در آن براساس فرمایشات امام خمینی(ره) و شرایط جنگ، تصمیمگیریهای اساسی صورت میگرفت.
شورای عالی دفاع از دو دسته افراد تشکیل شده بود که عدهای از آنها مثل شهید صیاد شیرازی متخصص نظامی بودند و عدهای دیگر همچون آیتالله خامنهای حضور معنوی و ارزشی در شورا داشتند.
تدابیر امام(ره) درباره جنگ در این شورا مطرح و دیگر فرمایشات ایشان هم از طریق صدا و سیما به خطوط مختلف جبهه اعلام میشد؛ فرمایشاتی که به جوانان شور و نشاط بیحد و حصری میداد، جوانانی که با رهنمودهای رهبر بزرگ خود جنگ را به نفع ملت ایران تغییر دادند.
* شما دیداری با حضرت امام(ره) در حسینیه جماران داشتهاید. لطفا از جزئیات آن دیدار و حال و هوای ملاقات با رهبر کبیر انقلاب اسلامی برای ما بگویید.
در آن دوران رسم بر این بود که تمام رزمندگانی که از جبهه بازمیگردند، برای دیدار با حضرت امام (ره) به محضر ایشان در جماران میرفتند، ما هم از این قاعده مستثنی نبودیم و زمانی که از جبهه مریوان برگشتیم، در روز 19 خرداد 1360 به همراه جمعی از رزمندگان سایر جبههها به حضور ایشان مشرف شدیم.
آن روز در جماران جوّ خاصی حاکم بود و تمام رزمندگان حس و انرژیای داشتند که در هیچ جای دیگر تکرار نشده و قابل وصف نیست. حضور در محضر امام خمینی(ره) مثل یک معجزه بود، انگار تمام رزمندگان یک معجزه الهی را پیش چشم خود میدیدند، این توفیق بزرگی بود که ما به دیدار امام (ره) رفته بودیم.
این دیدار دقیقا زمانی برگزار شد که بنیصدر رئیسجمهور و فرمانده کل قوا بود و در اداره جبهه های حق علیه باطل دست به کارهایی زده بود که منافع ملت ایران را تهدید کرده بود، به همین دلیل رزمندگان از وی دلخور بودند و در ابتدای ورود امام(ره) به جماران با همان شور انقلابی که آن زمان تمامی جوانان ایران داشتند با شعارهای "مرگ بر بنی صدر" خواستار عزل بنیصدر شدند. حضرت امام(ره) هم با تدبیر و بلند اندیشی که داشتند پاسخ این رفتار احساسی رزمندگان را دادند و در همین سخنرانی بود که ایشان پاسخ ملیگراها و هرج و مرج طلبهای ترسو را دادند و کلام تاریخی و ابدیشان مبنی بر اینکه "ما اگر صلح بکنیم، جواب شهدا را چه میدهیم" را فرمودند و ما که در آن جمع حضور داشتیم، این جمله را از زبان ایشان شنیدیم.
صبح آن روز اخبار اعلام کرد که حضرت امام(ره)، بنی صدر را از فرماندهی کل قوا عزل کرده اند، چرا که فرماندهی کل قوا در آن زمان از مسئولیتهای رهبری بود که حضرت امام(ره) آن را به رئیسجمهور وقت تفویض کرده بودند که با وجود اتفاقات جنگ، آنرا گرفته و بنیصدر را از این مقام عزل کردند.
و بعد از این فرمان حضرت امام(ره) بود که مجلس شورای اسلامی هم رای به عزل بنی صدر از ریاست جمهوری داد و دولت موقت تشکیل شد؛ این یکی از خاطرات فراموشنشدنی من به عنوان یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس از حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی بود.
انتهای پیام/