به گزارش
خبرنگار نیرو گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ایران با توانایی تولید بیش از 73 هزار مگاوات برق به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برق در خاورمیانه شناخته شده است که سالانه با پیوستن نیروگاههای جدید به مدار سراسری به میزان آن افزوده میشود.
همراه با رشد سالانه در میزان تولید در کشور، حجم مصرفی نیز همگام با آن و در بعضی شرایط جلوتر از تولید حرکت کرده و همین امر باعث شده هر سال با نزدیک شدن به فصل تابستان و افزایش یکباره در میزان مصرف، صحبتهایی پیرامون قطعی برق به گوش برسد.
آمارهای رسمی منتشر شده توسط توانیر نشان میدهد در سال 93 حدود 219 ميليارد كيلووات ساعت برق در کشور مصرف شد که میزان مصرف برق در مقایسه با سال ۹۲ افزون بر ۱۵ ميليارد كيلووات ساعت افزایش یافته است.
با مقایسه سهم بخشهای مختلف در این میزان دریافتیم سهم بخش خانگی با افزایش 0.5 درصدی، بخش عمومی با افزایش 0.1 درصدی و بخش تجاری با افزایش 0.2 درصدی مواجه بوده است.
افزایش در این بخشها نشان دهنده رشد مصرفگرایی در کشور است و این فرضیه با نگاه بر میزان تغییرات بخش صنعت و کشاورزی به عنوان متولیان تولید در کشور به قطعیت میرسد.
متاسفانه مقایسهها مبین آن است که مصرف برق در بخش صنعتی با کاهش 0.7 درصدی و بخش کشاورزی با کاهش 0.2 درصدی همراه بوده است.
برکسی پوشیده نیست که ادامه حیات و توسعه بخش صنعت و کشاورزی جزو اولویتهای هر کشوری است و برای کشور ما که مدتها است به عناوین مختلف صحبت از خود اتکایی و حمایت از صنعت میزند این میزان کاهش در ارقام شایسته نیست.
از اعداد و ارقام اعلام شده از سوی سازمانهای متولی میتوان به این نتیجه رسید که متاسفانه در کشور ما شیب مصرف بخشهای خانگی، تجاری و عمومی به عنوان مصرف کننده محض در حال افزایش و شیب مصرف بخشهای تولیدی و خدماتی به عنوان تولیدکنندگان ثروت در حال کاهش است.
در شرایطی که دنیا به سمت اصلاح الگوی مصرف خود گام بر میدارد، ما با تمام قوا در حال نابودی این ثروت ملی هستیم و مسیری که در آن قرار گرفتهایم ما را به سر منزل مقصود نمیرساند چرا که استفاده بهنه از این ثروت ملی در زمینه تولید میتواند جهش اقتصادی را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/