سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با
خبرنگار مالیات گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: یکی ازعمده مسایل اقتصادی کشور که از اوایل انقلاب مورد تاکید نیز قرار گرفته است و دغدغه مسئولین کشور برانگیخته است رهایی اقتصاد از اتکا به نفت و جدا شدن از تک محصولی است.
وی افزود: یکی از راهکارهای پیش روی دولت برای رهایی بودجه کشوراز درآمدهای نفتی درآمدهای مالیاتی است که به کمک آن میتوان بخشی از هزینهها را تامین کند.
موسوی تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یکی از انواع مالیاتها سالهاست که در اکثر کشورها عملیاتی شده و به عنوان روشی برون رفت اقتصاد از تک محصولی و منبعی برای کسب درآمد محسوب میشود.
موسوی لارگانی گفت: درایران نیزمالیات ارزش افزوده چند سالی است که مورد توجه قرار گرفته ولی نارضایتیها و چالشهایی را به دنبال داشته است. از مهمترین علتهای این نارضایتی فراهم نشدن زیر ساختهای مناسب است .
این عضو کمیسیون اقتصادی ادامه داد: عدم ایجاد بستر و فضای مناسب در نحوه چگونگی و اجرای مالیات بر ارزش افزوده دلیلی برای ایجاد نارضایتی صنعت گران و تولید کنندگان شده است.در اکثر موارد در رابطه با مالیات بر ارزش افزوده روندی که طی آن باید مالیات از مصرفکننده دریافت شود به درستی صورت نمیگیرد.
موسوی لارگانی افزود: در نظر گرفتن مالیات ارزش افزوده به کالاهای وارداتی هنگام ورود و خروج به کارخانه و کارگاه ها باعث افزایش قیمت و وارد شدن فشار به مصرف کننده میشود.
وی گفت: به سبب آنکه پرداختهای مالیاتی به موقع و به روش درست انجام نمیگیرد مشکلات باعث نارضایتی صنعتگران و تولیدکنندگان می شود . مشکلات به وجود آمده در برخی موارد حتی موجب ممنوع الخروج شدن آنها و مانع ادامه فعالیت میشود.
موسوی لارگانی گفت: طبق فرمایشات رهبری مبنی بر حمایت از تولید باید شرایط در کارگاههای کوچک به گونهای فراهم شود تا تولید افزایش پیدا کند ولی متاسفانه مشاهده میشود به علت اجرای ناصحیح طرحها از جمله طرح مالیات بر ارزش افزوده قفلهایی به پای تولیدکنندگان بسته شده و آنها را با چالش رو به رو کرده است.
انتهای پیام/