به گزارش
خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ ارگانیک به شیوه یا عملکرد کشاورزان هنگام پرورش ، تولید و حتی فرآوری محصولاتی از جمله میوهها ، سبزیجات ، صیفیجات، حبوبات، لبنیات و حتی گوشت که در رده محصولات دامی است گفته میشود.
*کشاورز ارگانیک کیست؟
کشاورز ارگانیک به جای استفاده از کودهای شیمیایی از کودهای حیوانی و کمپوست که مخلوطی از کود گیاهی و خاک است استفاده میکند او به جای استفاده از علف کشها شیمیایی از روشهای به نسبت سخت اما محیط زیست دولتی، چون کشت دورهای پخش مالچ که نوعی مواد آلی قیر مانند حاصل تجزیهگاه و برگهای مرده است برای کنترل آفات بهرهمیگیرد تا همزمان با کاهش رشد علفها، کرمها تکثیر روبه رشدی یافته و در عین حال مانع از تبخیر آب از سطح خاک شود.
*دامپزشکان ارگانیک چه کسانی هستند؟
دامپزشکان ارگانیک دام های خود را با مواد غذایی ارگانیک تغذیه میکنند و مهمتر از همه امکان استفاده از فضاهای باز را برای آنها میسر میسازند، این دامپروران بر این باورند که روش های پیشگیرانه ، چرایی دورهای،رژیم غذای متعادل و تمیز نگهداشتن دائم محل اسکان دامها در کنترل بیماریهای آنها نقش بسزایی دارد.
*محصولات غذایی ارگانیک موثر در سلامتی
براساس نتایج بعمل آمده، مواد غذایی ارگانیک حاوی ویتامینها ، آنتیاکسیدنها و اسیدهای چرب ضروری بیشتری است و ترکیبات نامناسب و مضری مانند فلزات سنگین و باقیماندههای آفت کشها به میزان کمتری در آنها وجود دارد.
*در کجا بدنبال محصولات ارگانیک باشیم؟
از سال 87 بازار محصولات غذایی ایران جایی برای ورود محصولات ارگانیک بار کرده است، با اینکه استقبال مردم از محصولات غذایی ارگانیک خوب است اما مشکلاتی چون قیمت بالا و همچنین تنوع کم این محصولات باعث شده که مصرف آنها آنچنان بین مردم رواج نداشته باشد اما توصیه میشود اگر حیاط یا باغچهای دارید دست بکار شوید و سبزیکاری کنید و اگر آپارتمان نشین هستید باز هم میتوانید داخل گلدان چند نوع سبزی که دوست دارید بکارید چرا که صیفیجات بیشترین میزان آلودگی به ترکیبات شیمیایی را به همراه دارند حالا چه کنیم؟
با مشارکت کشاورزان و دامپروران با مسئولین ذیربط در جهت کاهش تدریجی کودهای شیمیایی و اجرای سیاستهایی در روند روبه رشد محصولات ارگانیک و نزول قیمت این محصولات به راحتی تغذیه انسانها سالم شده که در نهایت سلامت انسان تضمین میشود.
انتهای پیام/