به گزارش
خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ زمانی اسم قاچاق از ابهتی برخوردار بود که هر کسی از آن استفاده نمیکرد اما حالا قاچاق گستردهتر از آنچه که فکر میکردیم شده، قاچاقی که از آسیب آن به خود بگذریم آسیب به اجتماع و مردم را نمیشود کنار گذاشت و از آن به آسانی گذر کرد.
قاچاق چوب، قاچاق مدرن
چوب محصول سالها تلاش مداوم و هزینههای مختلف است که باید برای آن توجه بسیاری قائل نشد و برای بهره برداری از آن با برنامه و هدف اقدام کرد.
بعد از رخداد بسیار قاچاق چوب طی تفاهم نامهای که میان دو سازمان حفاظت محیط زیست و جنگلها مراتع و آبخیزداری که اواخر سال گذشته منعقد شد تصمیم بر این شد که قاچاق چوب در کشور به صفر برسد.
اما قانون دوباره دور زده شد...
31 اردیبهشت، بیش از هشت هزار اصله چوب قاچاق در آستارا کشف شد...
به گفته سرهنگ حمیدرضا خلیلدار بر اساس این تفاهم باید بهره برداری از جنگلها تا زمانی مشخص به صفر برسد که در حال بررسی موضوع هستیم.
بعد از امضای این تفاهم نامه همکاری مشترک میان سازمان حفاظت محیط زیست با سازمان جنگلها و مراتع ستادی میشود و به این اساس ستاد چهار جانبهای متشکل از پلیس امنیت ناجا، ماموران عملیات ناجا، یگان حفاظت دو سازمان محیط زیست جنگلها و مراتع، برای حل مشکلات مشترکی مانند آتشسوزی، شکار و قاچاق چوب تشکیل شده است.
همچنین یکی از مفاد این تفاهم نامه همکاری در زمینه مقابله با قاچاق چوب و بهرهبرداری بیرویه از جنگل است.
کمبود نیروی انسانی عامل قاچاق چوب
به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط زیست به دلیل وسیع بودن عرصههای تحت مدیریت دو سازمان حفاظت محیط زیست و جنگلها مراتع و آبخیزداری و کمبود نیروی انسانی برای این وسعت، همکاری و تعامل میان یگانهای حفاظت دو سازمان میتواند گاهی مؤثر و سازنده در راستای حفاظت از عرصههای جنگلی و جلوگیری از قاچاق چوب باشد.
مناطق چهارگانه تحت حفاظت سازمان محیط زیست با داشتن جادههای فرعی و فراوان، حفاظت از این عرصهها را مشکل کرده و به کمک قاچاقچیان چوب آمده است.
بالاخره جریمه قاچاق چوب چقدر؟!
در ماههای پایانی سال 1392 با تصویب اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به قانون حمل چوب و ذغال جنگلی اشاره نشده است و در این قانون، صرفاً کالاهای ممنوعه قرار نداده و همچنین صلاحیت رسیدگی به این گونه جرایم را در صلاحیت رسیدگی به این گونه جرایم را رد صلاحیت دستگاه اداری قرار داده که این مسأله مشکلات جدی برای منابع طبیعی کشور به وجود آورده است.
شمال ایران قدرت سبز ایران
نواحی شمال و جنوب دریای خزر بیشرتین جنگلهای ایران را تشکیلی میدهند که دارای آب و هوای معتدل و شرجی است که درا این راستا، سه استان گیلان، مازندران و گلستان را در بر میگیرد و بیشترین تولید چوب از این بخش از کشور است که روی هم سه میلیونوچهارصد هزار هکتار جنگل در دامنههای شمالی کوههای البرز و استانهای ساحلی دریایی خزر را تشکیل میدهد.
به دلیل اهمیت بسیار، مسأله ملی شدن جنگلها و مراتع در برنامه دولت قرار گرفت و در 6 بهمن 1341 جنگلهای ایران ملی اعلام شد.
در پایان لازم به ذکر است بدانیم با از بین بردن بیهدف و بیرویه چوب و فرآوردههای چوبی که با صرف زمان و هزینه بسیار به عمل میآید خیانتی بزرگ به خود و زیستگاهمان میکنیم که حیوانات هم شامل این خیانت میشوند زیرا آنها هم سهم دارند.
انتهای پیام/