به گزارش
خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران؛ محمد مهدی آصفی در سال ۱۳۱۶ در نجف اشرف بهدنیا آمد. پدرش شیخ علی محمد آصفی بروجردی از علما و فقهای نجف و مادر ایشان دختر شیخ محمدتقی بروجردی بود.
تحصیلات حوزویوی از کودکی به دروس حوزوی علاقه زیادی داشت و در اوان نوجوانی وارد حوزه علمیه شد. مباحث ادبیات عرب را از عبدالمنعم فرطوسی آموخت و برای فراگیری منطق به نزد محمدرضا مظفر رفت. وی اصول فقه را در نزد صدرا بادکوبهای، لمعه را در نزد مجتبی لنکرانی، فقه را نزد مجتبی لنکرانی و تفسیر را نزد سرابی فرا گرفت. وی همچنین در درس خارج فقه و اصول شیخ علیمحمد بروجردی، حسین حلی، سید محسن حکیم، سید روحالله خمینی و سید ابوالقاسم خویی؛ شرکت کرد و همگام با دروس حوزوی، درسهای دانشگاهی را تا مقطع فوق لیسانس در رشته معارف اسلامی دانشگاه بغداد ادامه داد.
تدریستدریس ادبیات عرب، منطق، اصول الفقه، لمعه، فرائدالاصول، المکاسب و کفایة الاصول؛ نمونههایی از تلاشهای علمی وی میباشند. وی که در فقه و قرآن صاحبنظر میباشد، به تدریس خارج فقه (تخریج فقهی مسائل بانکداری) و تکمیل کتابهای فی رحاب القرآن (که در حکم یک تفسیر موضوعی است در ۱۲ جلد) اشتغال داشت.
تالیفات
ملکیة الارض فی الاسلام (آیتالله مرتضی آلیاسین و آیتالله میرزا هاشم آملی با استناد به این کتاب، به وی اجازه اجتهاد دادند)
سلسله کتب فی رحاب القرآن
مباحث جدید قرآنی
دنیای اسلام و تهاجم فرهنگی غرب
خدمات فرهنگی، سیاسی و اجتماعیوی حدود سی سال در کادر رهبری حزب الدعوه عراق بود و «مؤسسه خیریه امام باقر (ع)» را تأسیس کرده که تقریباً ۶۷۰۰ خانواده پناهنده عراقی و افغانی را در بیش از ۳۳ نقطه از ایران، سرویسدهی میکند. ایجاد مجتمعهای مسکونی (حدود ۱۱۰ واحد مسکونی) برای ایتام در قم و ۲۲۰ واحد مسکونی برای کمکهای مادی و معنوی به مؤمنین در داخل عراق و داخل کشور افغانستان، از دیگر فعالیتهای آن مرحوم می باشد.
منبع:حوزه