پُل کُهنه یکی از پلهای باستانی استان کرمانشاه در حاشیه شرقی شهرکرمانشاه است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران  این پل، نزدیک روستای مرادآباد، بر روی رودخانه قره‌سو "خوره سو" قرار دارد. از این پل در گذشته عابران مستقیماً به دروازه شهر وارد می‌شدند.

این پل ۱۸۶ مترطول و ۹ مترعرض دارد. پایه‌های این پل به صورت شش ضلعی می‌باشد که قسمت داخلی آنها با لاشه سنگ وملاط گچ ساخته شده ولی روکار آن، با بلوک‌های سنگی مکعب مستطیل است.

در جلو پایه‌ها در جهت مخالف جریان آب،آبشکن‌های مثلث شکلی با سنگ‌های تراشیده، ساخته شده، همچنین در کناره‌های پل، سیل برگردان‌هایی با سنگ‌های تراشیده تعبیه شده اند.

پل کهنه دارای شش دهانه است. این دهانه‌ها تاق‌های جناغی دارند که با آجر ساخته شده‌اند. ارتفاع متوسط تاق‌ها از کف رودخانه تاتیزی تاق حدود ۴/۴ متر است.

در نمای شمالی و جنوبی پل بر روی هر یک از آبشکن ها،پشتبندهای آجری وجود دارد، که تا سطح پل بالا آمده‌اند بر روی پایه‌های سنگی، دهلیزهایی ایجاد شده که دارای طاق جناغی است، حضور این دهلیزها و پشتبندهای مدور دو طرف ورودی آنها، پل کهنه قره‌سو را به صورت یکی از زیباترین پل‌های دوره صفوی در آورده است.

پایه‌های سنگی این پل احتمالاً متعلق به دوره ساسانی است و با توجه به آجرهایی که در اطراف پل پراکنده است این پل در دوره سلجوقی تعمیر شده و در دوره صفوی به شکل کنونی بازسازی شده است.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.