به گزارش
حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، یک مقام ارشد شرکت نفت دولتی عربستان تاکید کرد که این کشور آماده است تولید نفت خود را در ماههای آینده به رکورد جدیدی افزایش دهد تا پاسخگوی تقاضای جهانی نفت باشد.
احمد السباعی، مدیر بازاریابی آرامکو اعلام کرد که بزرگترین صادر کننده کنونی نفت جهان هم اکنون مذاکراتی را با پالایشگران هندی برای افزایش صادرات نفت دارد.
براساس این گزارش، عربستان سعودی به دنبال افزایش تقاضای جهانی نفت، تولید نفت خود در ماه می را به حدود ١٠,٣ میلیون بشکه در روز رسانده است که بالاترین سطح تولید این کشور و یک رکورد محسوب می شود.
هرگونه افزایش مجدد تولید در بازاری که هم اکنون نیز با مازاد عرضه و اشباع نفت مواجه است، نشان می دهد که اوپک و عربستان در تصمیم خود برای حفظ سهم آنها از بازار تسلیم ناپذیرند.
براساس این گزارش،این استراتژی یکی از مهمترین عوامل سقوط شدید قیمت نفت در طول یک سال گذشته ارزیابی شده است.
السباعی پس از دیدار با مقامهای نفتی هند در دهلی نو، تصریح کرد: ما نفت خام بسیار زیادی داریم، شما شاهد هیچ گونه کاهش تولیدی از سوی عربستان سعودی نخواهید بود.
عربستان به طور معمول و در سالهای گذشته در طی ماههای تابستان، صادرات نفت خود را کاهش می داد و باتوجه به رشد تقاضای داخلی نفت به دلیل گرمای شدید هوا و نیاز به تامین برق برای تهویه هوا بیشتر به مصرف داخلی می پرداخت.
این مقام نفتی عربستان در این باره هم گفت: ما به اندازه کافی ذخایر نفتی داریم و به اندازه کافی هم نفت تولید می کنیم. ما خود را به هر گونه نیازی تطبیق می دهیم، اگر بازار طالب نفت باشد، ما آن را تامین می کنیم.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روز جمعه گذشته توافق کرد مه سقف تولید نفت خود را دست نزند و اعضای در همان سطوح پیشین برای شش ماه آینده به تولید نفت خود ادامه دهند.
انتظار می رود که در شش ماهه دوم امسال، هند موتور اصلی رشد تقاضای جهانی نفت باشد و این درحالی است که وضع تقاضای نفتی چین تثبیت شده است.
اعلام امادگی عربستان برای افزایش تولید نفت درحالی مطرح شده است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تازه ترین گزارش ماهانه خود، با رویکردی خوشبینانه به وضع رقبای خود پرداخته و معتقد است مازاد عرضه از سوی رقیبان به بازار کاهش مییابد.
اوپک ابراز اطمینان کرده که همزمان با افزایش تقاضا، رشد عرضه از سوی تولیدکنندگان خارج اوپک کاهش پیدا کند که به این صورت عرضه بیش از حد نفت در بازار کاهش خواهد یافت،علامتی که نشان میدهد استراتژی این سازمان مبنی بر صدور مجوز سقوط قیمتها در حال جواب دادن است.
اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد عرضه تولیدکنندگان رقیب پس از افزایش در نیمه اول سال در نیمه دوم امسال کاهش خواهد یافت. تقاضای جهانی نفت نیز سریعتر از سال ٢٠١٤ رشد خواهد کرد. در این گزارش همچنین آمده است که تولید اعضای اوپک در ماه می به دلیل افزایش تولید عراق و آنگولا و تولید بی سابقه عربستان روزانه ٢٤ هزار بشکه افزایش یافته است.
اوپک سال گذشته به رغم سقوط قیمتها با کاهش تولید خود مخالفت کرد و در عوض برای احیای سهم بازار در برابر تولیدکنندگان پرهزینه نفت آمریکا و دیگر نقاط جهان تلاش کرد.
اعضای کلیدی اوپک از زمان تغییر سیاست خود در سال ٢٠١٤ عرضه خود را افزایش داده اند و به گفته منابع ثانویه اوپک در ماه می روزانه ٣٠ میلیون و ٩٨٠ هزار بشکه نفت(تقریبا روزانه یک میلیون بشکه بیشتر از سقف ٣٠ میلیون بشکه) تولید کرد.
عربستان عامل اصلی مخالفت اوپک با کاهش تولید، اعلام کرد که عرضه نفت خود را در ماه می به ١٠ میلیون و ٣٣٠ هزار بشکه در روز(بالاترین سطح تا به امروز) رسانده است.
انتهای پیام/