ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در گفتگو با خبرنگار پارلمانی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با فعالیت مشکوک پولشوئی در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، گفت: امر نظارت بر دستگاهها امری ضروری است.
وی افزود: به عنوان مثال اگر پدیده نظارت نباشد، احتمال امراض اقتصادی در آن وجود دارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقتی مشاهده میشود بانک مرکزی به تازگی به دنبال برخورد با موسسات مالی غیرمجازاست؛ این یعنی در گذشته نظارتی در این رابطه وجود نداشته، متذکر شد: وقتی موسسات مالی غیرمجاز در رابطه با جریان گردش پول نظارت نشود، عموما این موضوع به خیر نمیانجامد.
ندیمی با بیان اینکه عملکرد موسسات غیرمجاز نباید دور از دسترس قرار گیرد، تاکید کرد: وقتی حدود اقساط و پرداخت وجوه و یا میزان سود را تعریف میکنیم، آیا نمیشود گفت که این موسسات که منشاء پولهای درگردششان معلوم نیست، به چه نحوی فعالیت میکنند؟
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه اگر برای برخورد با موسسات غیرمجاز دیدگاه مساعدی وجود داشت، نباید قوانین به تازگی برای برخورد با موسسات غیرمجاز رزم میشد، تصریح کرد: استفساریه برخورد با موسسات مالی که چندی پیش به قانون تبدیل شد، درحقیقت پاسخ به ضعف و کمبود موجود بود، بنابراین براساس چنین رویکردی باید اعلام کنیم که حکومت در مورد این موسسات کمکاری کرده و از ابتدا هم نباید با این موسسات برخورد دوگانه ای نسبت به بانکها انجام میداد.
ندیمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نطفه موسسات غیرمجاز از چه زمانی منعقد شد، تاکید کرد: ابتدا موسسات مالی غیرمجاز در 3 الی 4 استان متولد شدند که برخی از آن استانها در مرزهای شرقی کشور هستند که باید دید علت تاسیس این موسسات در مرزهای شرقی چیست؟
وی در رابطه با تطهیر پولهای کثیف در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز در پایان، تصریح کرد: اگر یقین را برای تطهیر پولهای کثیف در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز کنار بگذاریم، احتمال تطهیر این پولها در موسسات بسیار قوی است.
انتهای پیام/