به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر علی محمدی با بیان اینکه برنامهریزی جهت مقابله و کاهش مصرف الکل در جامعه نیاز به تشکیل یک بانک اطلاعاتی دارد، گفت: در همین راستا جلساتی را در ابتدای سال جاری با استانداری و دستگاهها و نهادهای دولتی داشتیم.
وی تصریح کرد: در این جلسات فرمتهایی که از دو سال قبل طراحی شده در اختیار تمامی نهادها و ادارات مربوطه قرار داده شد تا با تکمیل آنها بتوان بانک اطلاعاتی را در زمینه مصرف، کشفیات، تولیدات غیرمجاز و قاچاق الکل در استان تشکیل داد.
مسئول برنامه سند الکل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه مصرف و خرید و فروش الکل در جامعه واقعیتی است که نمیتوان آن را انکار کرد، گفت: باید هر چه سریعتر بانک اطلاعاتی در این زمینه تشکیل شود تا بتوان با برنامهریزی درست در زمینه مقابه با این پدیده شوم برخورد کرد.
محمدی به تفاوت میان الکل و موادمخدر اشاره کرد و افزود: در زمینه مواد مخدر حد مجازی برای آن وجود دارد و در درمان برخی بیماریها از این مواد استفاده میشود و این در حالی است که در بحث الکل حتی یک سی سی آن غیر مجاز و زیانآور است.
وی با اشاره به طرح راهاندازی 150 کلینیک درمان مصرف الکل در سطح کشور اظهار کرد: این طرح در حال حاضر در حد یک تئوری است و برای اینکه مشخص شود هر استان چه تعداد کلینیک نیاز دارد، ابتدا باید بانک اطلاعاتی در خصوص میزان مصرف الکل در استانها تشکیل شود تا بتوان بر اساس آن در خصوص نیاز هر استان به تعداد کلینیکهای درمان الکل تصمیمگیری کرد.
مسئول برنامه سند الکل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه در خصوص عوارض مصرف الکل، به تاثیر این ماده مخرب بر تمام ارگانهای بدن اشاره کرد و افزود: متاسفانه بیش از همه، عوارض این ماده بر روی کبد قابل مشاهده است که موجب سیروز کبدی و در نهایت منجر به سرطان کبد میشود.
محمدی به تاثیرات الکل بر ایجاد اختلال در سیستم مغزی نیز اشاره کرد و افزود: متاسفانه مصرف این ماده تاثیر بسیاری بر عملکرد مغز داشته و پرخاشگری افراد را رقم خواهد زد.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری ناهنجاریهای جامعه و درگیریهای فیزیکی که میان افراد رخ داده و منجر به استفاده از چاقو و ابزارهای مشابه میشود، به مصرف الکل برمیگردد.
محمدی تصریح کرد: اگر از افرادی که درگیریهای فیزیکی در سطح جامعه ایجاد میکنند تست الکل گرفته شود، قطعا در بخشی از آنها سابقه مصرف الکل محرز میشود.
مسئول برنامه سند الکل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تا زمان تشکیل بانک اطلاعاتی مصرف الکل آمار دقیق و کاملی در خصوص میزان مصرف الکل در جامعه وجود ندارد، اظهارکرد: در همین حد میتوان گفت که این معضل به دبیرستانها و مدارس نیز کشیده شده و دانشآموزان نیز از این آسیب دور نماندهاند.
وی تصریح کرد: زمانی که مصرف این ماده به مدارس کشیده شده باشد، وضعیت جامعه و قشرهای دیگر مشخص است و میتوان گفت در حال حاضر الکل یکی از معضلات جامعه ما محسوب میشود.
مسئول دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مصرف الکل در جامعه را یک فاجعه بزرگ خواند که هر چه سریعتر باید با آن مقابله شود و اظهارکرد: متاسفانه در حال حاضر الکل در حجم زیادی عرضه میشود که باید هرچه سریعتر برای مقابله با آن اقدام جدی صورت گیرد.
انتهای پیام/