به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛ دکتر محمد جعفر صادقی افزود: تعداد مبتلایان به تب مالت در سطح کشور نیز در این مدت افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه ساکنان روستایی 80 درصد مبتلایان به تب مالت را شامل می شوند، گفت: 60 درصد مبتلایان به تب مالت در خراسان رضوی مردان هستند، چراکه با بیشتر دام آلوده تماس دارند.
صادقی مهم ترین عامل ایجاد تب مالت را تماس با دام آلوده و استفاده از فراورده های لبنی غیر پاستوریزه دانست و تصریح کرد: استفاده از فراورده های لبنی سنتی یکی از دلایل افزایش تب مالت در خراسان رضوی و کشوراست.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت
خراسان رضوی علائم این بیماری را تب، تعریق، سردرد، خستگی، بی اشتهایی، کاهش وزن و
دردهای مفصلی به مدت هشت هفته دانست و عنوان کرد:نخوردن شیر و پنیر تازه، جوشاندن
شیر به مدت پنج دقیقه در دمای 100 درجه از جمله راهکارهای مقابله با تب مالت است.
صادقی واکسیناسون دامی،صنعتی شدن دامپروری و آموزش دامپروران در روستاها را
از دیگر راهکارهای مقابله با تب مالت عنوان کرد.
تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام و بومی کشور است، درحالیکه این
بیماری در برخی کشورها ریشه کن شده است.
باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می سازد.
انتهای پیام/س