به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛ نیلوفر حیدری گفت: پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل در ایام ماه مبارک رمضان برای روزهداران
مهم است و روزه دار باید از همهی گروههای غذایی را در برنامه سحر و افطار خود بگنجانند.
وی به افراد بخصوص آنها که در سنین رشد
هستند، توصیه کرد از روزه گرفتن بدون صرف وعده سحری خودداری کنند، چون در این صورت
بدن آنها با افت شدید قند و تحلیل عضلانی مواجه میشود، ضمنا در خوردن
مواد خوراکی شیرین زیادهروی نکنند و گرنه در پایان ماه مبارک رمضان با چاقی و
اضافه وزن مواجه نشوند.
حیدری در ادامه به روزهداران توصیه کرد:
با نوشیدنیهای گرم و ولرم مثل آب ولرم، چای کمرنگ، شیر گرم افطار کنند و در زمان
افطار بین سه تا پنج عدد خرما بخورند، چون مصرف چند عدد خرما در وعدهی افطار
علاوهبر اینکه در تنظیم قند خون افراد مهم است، بهعلت برخورداری از منابع با
ارزشی مثل پتاسیم و املاح برای بدن مناسب است.
وی در ادامه مصرف بین شش تا هشت لیوان آب
را در فاصلههای مناسب بین افطار تا سحر برای پیشگیری از کمآبی بدن به روزهداران
توصیه کرد و گفت: بهتر است روزهداران از نوشیدن آب سرد خودداری کنند.
این کارشناس تغذیه به روزهداران توصیه
کرد: از صرف چای در وعدهی سحری خودداری کنند.
حیدری در ادامه به افراد توصیه کرد: بهمنظور
جلوگیری از تشنگی خود بعد از وعده سحر یک یا دو عدد لیموترش تازه بخورند، چون مصرف
لیموترش تازه باعث پیشگیری از احساس تشنگی میشود.
وی اضافه کرد: در وعدهی افطار، روزهداران
در ادامه، غذای سبک و مختصر مصرف کنند،و از مصرف مواد غذایی سرخ شده و ادویهدار
صرف نظر کنند، چون مصرف این نوع از مواد غذایی باعث بروز تشنگی و ناراحتیهای
گوارشی در روزهداران میشود.
انتهای پیام/ع