به گزارش خبرنگار
حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، شاید با شنیدن واژه یادگاری خاطرات دوران کودکی در وجود بعضی افراد زنده شود که با نوشتن و یا حکاکی روی بدنه درخت و نیمکت، به اصطلاح یادگاری از خود به جا میگذاشتند.
برخی افراد انجام این کار را هنرمندانه و راهی برای کسب هویت اجتماعی در جمع دوستانشان میدانند و از آنجایی که این رفتارها هیچ تطابقی با قوانین زندگی اجتماعی ندارند و به آن وندالیسم میگویند.
*وندال ها به جان شهر میافتند
وندالیسم به معنای هرج و مرج طلبی ضد شهر و تخریب اموال عمومی است که این رفتار نشانه روحیه بزهکارانه و تخریب آگاهانه اموال عمومی و سلب آسایش اجتماعی است.
دکتر ابراهیم مقدم روانشناس در خصوص اینگونه افراد مي گويد: کسانی که دارای روحیه بزهکار هستند در طبقه وندالیسم قرار دارند که این افراد تمایل زیادی به کنده کاری دارند که براساس یافته ها پسران نوجوان و جوان بیش از دختران به وندالیسم یا نوعی خشونت روی می آورند.
*چگونه وندال ها به وجود میآیند
بعضی از افراد به خاطر پرخاشگری و حس ناکامی در کارهایشان و نداشتن اعتماد به نفس حرف های خود را به صورت کنده کاری بیان میکنند و میتوان آنها را تخریب گر و یا وندال نامید.
ابراهیم مقدم درباره طبقه اجتماعی وندال ها افزود: وندال ها به طبق خاص تعلق ندارند و محدود به محل خاصی از شهر نمیشوند و یک خرابکار اعمال ناهنجار خود را در همه جای شهر به نمایش میگذارد و محدودیتی برای آسیب زدن به فضای عمومی نمیشود.
*رفتارهایی که چهره شهر را زشت میکنند
چه خوب است که افرادی که دست به چنین حرکاتی میزنند کمی هم به این فکر کنند که این اشیا بیت المال هستند و جدایی از این تفکر کمی به حفظ محیط زیست و نمای شهری باشند.
گزارش : زهرا ملک لو
انتهای پیام/