رضا غیاثوند عضو هیئت علمی، علوم پزشکی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار
حوزه سایر حوزه ها گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: این روزها بسیاری از افراد با هدف لاغری اقدام به مصرف دمنوشهای گیاهی می کنند که در بسیاری موارد در نتیجه مصرف این داروها و یا دمنوشهای گیاهی موفق به کاهش وزن خود می شوند اما اینکه تا چه اندازه این کاهش وزن بدلیل مصرف این دمنوشهای گیاهی است، برای بسیاری سوال است.
وی ادامه داد: اینکه بسیاری از این دمنوشهای گیاهی با کاهش اشتها باعث کاهش وزن می شوند حقیقی غیر قابل انکار است اما برای نتیجه گیری از این دمنوشهای گیاهی لاغری باید مقادیر بسیاری زیادی در طول روز در این دمنوشها مصرف کرد.
وی افزود: یک قرص چای سبز معادل 12 لیوان دمنوش چای سبز است پس یک فرد برای استفاده از تاثیر دمنوش گیاهی باید مقادیر زیادی از این نوع گیاهان مصرف کند، که برای همه امکان پذیر نیست اما در بسیاری موارد شاهد بودیم که مصرف کنندگان از نتیجه این دمنوشهای گیاهی راضی بودند.
رئیس کمیته تغذیه هیئت پزشکی ورزش اصفهان گفت: اکثر کسانی که ادعا می کنند با مصرف دمنوشهای گیاهی در کاهش وزن موفق بودهاند همزمان با مصرف این دمنوشهای گیاهی لاغری، کالری های دریافتی خود را نیز کم کردهاند و علاوه بر آن به ورزش یا پیاده روی پرداختهاند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل نتیجه گرفتن افراد از دمنوشهای گیاهی لاغری تاثیر دارونماهاست یکی از مباحث مهم در پزشکی تاثیر پذیری از دارونماهاست به این شکل که گاهی فرد داروی بی اثری می خورد اما مکانیزم های واقعی در بدن وی به جریان می افتد و در نهایت بیمار به نتیجه دلخواهی که فکر می کند، میرسد به طور مثال فردی که دچار سردرد است با خوردن یک کپسول مولتی ویتامین که البته بیمار فکر می کند مسکن است، سردردش خوب می شود و در واقع وی با تلقین خوب شده است، نه اثر دارو! دمنوشهای گیاهی لاغری نیز در بسیاری از افراد این چنین عمل می کند و افراد با مصرفش لاغر می شوند.
افراط در مصرف داروهای گیاهی مسمومیت کبدی به همراه دارد
متخصص تغذیه گفت: مصرف داروهای گیاهی و فرآورده های سنتی با سلامتی تعارضی ندارد، اما افراط در مصرف این قبیل محصولات، منجر به مسمومیت کبد می شود.
انتهای پیام/