به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران امروزه به شدت با تغییرات سبک زندگی رو به رو هستیم که بیشتر متاثر از شرایط شغلی افراد است، به همین جهت افراد به افزایش سرعت در زندگی گرایش پیدا کردهاند تا جایی که حتی بسیاری از مردم سلامتی خود و خانوادههایشان را نیز تحت تاثیر قرار دادهاند و مصرف غذاهای آماده و فست فود را بر غذاهای خانگی ترجیح میدهند. این تغییرات نه چندان خوشایند در سراسر جهان همه گیر شده است و تمامی گروههای سنی را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهد.
بر همین اساس طبق آمار بانک جهانی در سال 92، 77 میلیون ایرانی هزار میلیارد تومان صرف خرید غذاهای فست فود کردهاند.
کودکان قربانیان غذاهای سریع
براساس مطالعات انجام شده در سطح جهانی و با توجه به اهمیت گسترده بودن آن یافتهها نشان میدهند کودکان به طور قابل توجهی تحت تاثیر منفی غذاهای فست فود هستند تا آنجا که بر میزان یادگیری آنان تاثیر منفی خواهد گذاشت و محققان همچنین بر این باورند که مصرف فست فودها موجب عدم دریافت مواد مغذی و لازم بدن میشود.
پیام فرح بخش متخصص تغذیه در خصوص نقش فست فودها در یادگیری میگوید: در فست فودها از چربیهای اشباع و ترانس استفاده میشود و چون این چربیها با بدن سازگار نیست باعث رسوب در عروق قلبی و مغزی بدن میشود که حالت آرترو اسکلروز ایجاد میکند و منجر به آسیب قلب و همچنین اختلالات یادگیری و ذهنی میشود.
چه غذاهایی جایگزین شوند؟
متخصص تغذیه در ادامه افزود: به عنوان چربیهای جایگزین میتوان از امگا 3 استفاده شود که به وفور در منابع غذایی دریایی نظیر ماهی تن، سالمون، ساردین، قزل آلا، آزاد و... یافت میشود.
این چربیهای مفید باعث بهبود وضعیت حافظه و یادگیری میشوند در واقع امگا 3 در غشای سلولی جای میگیرد و تبادل داخل و خارج سلولی به خوبی انجام میشود.
کودکان در چه سنی تحت تاثیر فست فودها هستند
فرح بخش در این باره میگوید: باید از چهار سالگی به جد والدین به تغذیه کودکان بیشتر توجه کنند چراکه این سن به بعد رسوب چربی در عروق آغاز میشود و باید این باور غلط را کنار گذاشت که کودکان به خاطر فعالیتهای زیاد و بازی کردن چربی زیادی میسوزانند.
فست فودهای خانگی تهیه کنید
با توجه به اینکه فست فودها از لحاظ طعم و شکل بیشتر مورد توجه هستند میتوان این غذاها را در خانه اما با شرایط بهداشتی و سالمتری تهیه کرد.
فرح بخش در این خصوص اشاره کرد: میتوان غذاهای فست فود مانند مرغ سوخاری، پیتزا، لازانیا و غذاهای این چنینی را در منزل با روغنهای مخصوص سرخ کردنی و مقدار کافی روغن تهیه کرد تا مضرات مصرف غذاهای فست فود کاهش یابد.
تغذیه کودکان را سالم تهیه کنید
با توجه به موارد ذکر شده و اثر منفی فست فودها بر یادگیری کودکان توصیه میشود در رژیم غذایی کودکان توجه بیشتری شود.
گزارش از آتوسا دولتیاری
انتهای پیام/