به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه
خبرنگاران از اصفهان، خادمی گفت: این نوع پرنده از خانواده شاهینها در فهرست گونههای در معرض خطر نابودی قرار دارد و جمعیت جهانی آن طبق آمارهای سال 2003 حدود 4
هزار جفت است.
خادمی با بیان اینکه اینگونه پرنده از غرب اروپا تا شرق آسیا پراکنده هستند، افزود: از مهمترین علل کاهش جمعیت بالابانها زندهگیری و استفاده بی رویه از سموم آفت کش و تخریب زیستگاه است.
وی بیان داشت: نام دیگر بالابانها، شاهین دشت است که در ارتفاعاتی که مشرف به دشت است زندگی میکنند و منبع اصلی تغذیه اینها پستانداران کوچک دشتها است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان اصفهان گفت: زمانی که این دشتها به زمینهای کشاورزی و منطقه مسکونی تبدیل میشود زیستگاه این نوع پرنده کاهش مییابد.
خادمی افزود: زمانی که کشاورزی در زیستگاه آنها گسترش یابد به دلیل استفاده از سموم کشاورزی باعث میشود؛ خودشان به صورت مستقیم یا شکارشان آلوده شود و این موجب میشود در زاد و ولدشان تاثیر بگذارد و از لحاظ تولید مثلی مشکل پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه این پرندهها از اوایل اسفند تا اواخر خرداد از کشورمان مهاجرت میکنند، گفت: قدرت دید و سرعت زیاد شکار از ویژگیهای این نوع پرنده است و این نوع پرنده که قیمت آن به 750 هزار دلار می رسد به کشورهای حوزه خلیج فارس قاچاق میشود.
وی با بیان اینکه متهم قاچاق
این پرندهها متواری است، گفت: پرندههای کشف شده تحویل اداره محیط زیست استان شد
و با تشکیل پروندهای موضوع از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است.
انتهای پیام/گ