به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، از زمان اعلام بیانیه سازمان ملل در سال ۱۹۹۹ که روزهای ۴ تا ۱۰ اکتبر را "هفته جهانی فضا" اعلام کرد، این هفته به بزرگترین رویداد فضایی عمومی در دنیا تبدیل شده است.
بنابراین گزارش، هر سال صدها داوطلب با برگزاری برنامههای فضایی، نجومی و علمی در کشورهای مختلف، این هفته را با اهداف آموزش و اطلاعرسانی در زمینه فضا، آموزش عمومی در زمینه مزایای استفاده از فضا، آموزش در زمینه استفاده از فضا برای توسعه اقتصادی پایدار، جلب حمایت مردمی از برنامههای فضایی، علاقهمند کردن جوانان به علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات و همچنین ترویج همکاریهای بینالمللی در زمینه آموزش و اطلاعرسانی فضایی جشن میگیرند و بدین ترتیب صدها هزار مخاطب کودک، دانشآموز و بزرگسال با مزایای فضا در زندگی بشر آشنا میشوند. در سال ۲۰۱۴ نیز مجموع ۱۶۰۰ رویداد در ۷۶ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد.
با انتخاب شعار "اکتشاف" برای هفته جهانی فضا، اکتشافات انجام شده در فضای خارج از منظومه شمسی که منجر به شناخت بیشتر ما از کهکشان شده است، مورد بررسی قرار میگیرند. از جمله مأموریتهایی مثل گایا و کپلر که دروازه دانش ما را به شناخت ستارهها و سیارههای خارج از منظومه شمسی که در کهکشان شیری قرار دارند باز کردهاند، مأموریت روزتا که بشر را با عجایب ستارههای دنبالهدار آشنا کرده و تلسکوپ فضایی هابل که منظومههای شمسی دوردست در کهکشان را به ما نشان میدهد.
شایان ذکر است، طراحی پوستر هفته جهانی فضا ۲۰۱۵ در سطح جهانی به رقابت گذاشته شده بود که شرکتکنندهای به نام الک بارتوس از رومانی موفق به پیروزی در این رقابت شد. در این طرح ردپای کاشفان در راه شیری به تصویر کشیده که معنای اکتشاف، ورود تدریجی بشر به فضا و کشف روزافزون اسرار کهکشان را به خوبی نشان میدهد.
انتهای پیام/