به گزارش
حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی تلگراف، در صورتی که تا پایان ضرب الاجل سی ام ژوئن توافق الزام آوری برای محدود کردن برنامه هستهای ایران حاصل شود، تهران با یک میلیون بشکه نفت خام بیشتر در روز آماده هجوم به بازار است.
باز شدن مجدد لولههای نفتی ایران پس از سالها تحریم، جنگی میان جمهوری اسلامی و عربستان برای کنترل سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، به راه خواهد انداخت. همچنین فشار را بر تولید کنندگان نفت پرهزینه شیل در آمریکا افزایش خواهد داد زیرا این تولید کنندگان که با موج تازهای از نفت خام ایران که احتمالاً ظرف چند ماه آینده بازار را تحت تأثیر قرار خواهد داد، مجبور به رقابت خواهند شد.
میزان توانایی ایران در ایجاد تغییر در بازار نفت جهانی در گزارش اخیر اداره اطلاعات انرژی سازمان انرژی آمریکا برجسته شده است.
توافق با گروه پنج به علاوه یک متشکل از آمریکا، انگلیس، چین، روسیه، فرانسه به علاوه آلمان موجب هجوم شرکتهای بینالمللی نفتی برای بازگشت به ایران خواهد شد.
اداره اطلاعات انرژی در گزارش خود نوشت: ایران در نظر دارد به منظور فراهم کردن زمینه برای شرکتهای بینالمللی نفتی در مشارکت در همه مراحل یک طرح از جمله تولید آن، مدل توافقات نفتی خود را تغییر دهد.
توانایی ایران در تغییر در بازارهای انرژی جهانی گسترده است، زیرا این کشور چهارمین ذخیره نفتی و دومین ذخیره گاز طبیعی جهان را دارد. ورود مجدد شرکتهای بینالمللی نفتی و فن آوریهای جدید آنها، به ایران این امکان را میدهد تا به طور کامل از سرمایههای طبیعی خود بهرهبرداری کند.
بر اساس گزارش؛ اداره انرژی آمریکا، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران بر اثر تحریمهای نفتی آمریکا و اتحادیه اروپا از 2/6 میلیون بشکه در روز در سال 2011 به 1/3 میلیون بشکه در روز در سال 2013 کاهش یافت. صادرات نفتی ایران در سال 2014 تقریباً با افزایش 150 هزار بشکه در روز به 1/4 میلیون بشکه رسید. چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه بزرگترین خریداران نفت خام و میعانات گازی ایران هستند.
پیش از انقلاب اسلامی ایران در دهه هفتاد، ایران بین پنج تا شش میلیون بشکه در روز نفت به هر کشوری که میخواست صادر میکرد و اگر این کشور بتواند تحریمها را کاهش دهد، بار دیگر خواهد توانست به آن سطح از صادرات نفتی بازگردد. این مسئله به بازارهای نفتی که با وجود افزایش تقاضای جهانی همچنان بیش از حد، عرضه نفتی دارند، فشار میآورد.
اگر ایران تا پایان این ماه به توافقی در مورد برنامه هستهای خود دست یابد، سعی خواهد شد که قیمت نفت خام در سطح کنونی 65 دلار برای هر بشکه باقی بماند. اما عربستان ممکن است سعی کند تولید خود را با ظرفیت کامل حدود دوازده میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
در عین حال، ایرانیها در حال جذاب کردن شرایط قراردادهای خود هستند تا شرکتهای بین المللی نفتی را برای سرمایهگذاری و توسعه میادین نفتی خود جذب کنند.
انتهای پیام/