وی تصریح کرد: بقایای گیاهی در سطح خاک به طور کامل یا جزیی باقی می ماند و با این عمل بسیاری از مضرات سوزاندن بقایای گیاهی بخصوص کاه و کلش تخفیف می یابد.
بایبوردی ادامه داد: با توجه به اینکه مزرعه یک اکوسیستم طبیعی است و وجود موجودات زنده ذره بینی مانند قارچها و کرم ها و...که باعث تولید مواد مغذی برای خاک کشاورزی می شوند یکی از مشکلات جدی آتش زدن بقایای محصولات نابودی این میکروارگانیسم ها شده که باعث کاهش مواد مغذی خاک می شود.
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گونه های حیوانی موجود در مزارع و جویبارهای خشک کنار مزارع چگونه می توانند از این شعله ها در امان بمانند.
وی افزود: حمایت از پروژه های تبدیلی مانند کارخانه های تولید کاغذ از کاه و همچنین تولید سوخت از بقایای کشاورزی را می توان از راهکارهای تاثیرگذار در جلوگیری از سوزاندن کاه و کلش قلمداد کرد.