به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران؛ از علل ایجاد كننده كم خونی می توان كمبودهای تغذیه ای ، خون ریزی ، ناهنجاری های ژنتیكی ، بیماریهای مزمن یا مسمومیت های دارویی را نام برد .
منظور از كم خونی های تغذیه ای ، كم خونی هایی است كه در اثر دریافت كم مواد مغذی ایجاد می شوند .
از مهم ترین مواد غذایی جهت خون سازی ، كه كمبود آن در خون بدن موجب بروز كم خونی می شود می توان به آهن ، ویتامین B12 و اسید فولیك اشاره كرد كه از بین آنها كم خونی ناشی از فقر آهن یكی از شایع ترین نوع كم خونی تغذیه ای است .
1. نوشیدن چای و قهوه
2.زیادهروی در مصرف لبنیات
3.مصرف بیش از حد سویا
4.مصرف بیش از اندازه منابع اگزالاتی
5.نخوردن منابع ویتامین C
6.رژیمهای غذایی گیاهخواری
7.تغذیه نشدن با شیر مادر
8.نخوردن میوههای تازه
9.مصرف نکردن دانهها و مغزها