به گزارش حوزه
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، از پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی در نشست سراسری فرماندهان تهران و مراکز استانی بسیج صدا وسیما به وضعیت رسانه و موضوع بسیج تاکید کرد.
وی گفت: در یک تقابل جدی از بعد از انقلاب اسلامی با آمریکایی ها هستیم که این رویارویی در حوزه های مختلف ادامه دارد، رویکرد این است که بفهمیم استراتژی ها و گام های آمریکا علیه کشور چیست؟
جلالی ادامه داد: امروز می توانیم بگوییم آمریکایی ها در خلیج فارس همسایه ما هستند. با توجه به پایگاه های نظامی و استقراری که در خلیج فارس دارند و امکان تهدید دو طرفه، این موضوع ما را به دو همسایه ی متخاصم و روبروی هم تبدیل کرده است.
وی با اشاره به تغییراتی که اخیرا در استراتژی آمریکا ایجاد و منشا تحولات در منطقه شده است، گفت: آقای اوباما در دانشگاه نظامی وست پوینت آمریکا گفت؛ رویکرد ما در منطقه باید عوض شود و به چند دلیل قادر نیستیم روال گذشته را ادامه دهیم؛ اولین دلیل این است که با حضور نظامی در مناقشات بین المللی هزینه های بسیاری متوجه امریکا می شود، دوم اینکه حل و فصل تحولات منطقه از جمله افغانستان، مسایلی را ایجاد و ما را زمین گیر می کند؛ دلیل سوم این است که مقاومت هایی در منطقه شکل گرفته است که دشمنی در برابر آمریکا در جوامع نهادینه می شود،این عوامل باعث شده است که آمریکایی ها رویکردشان را در منطقه عوض کنند.
وی گفت: موضع گیری جدید آمریکایی ها این است که از این به بعد در مناقشات منطقه دخالت نظامی نکنند و این کار را از طریق هم پیمانان منطقه ای در چهارچوب، لجستیک، اطلاعات، مستشاری و ائتلاف سیاسی در فضای بین الملل تقویت کنند.
وی ادامه داد: نتایج این رویکرد آمریکایی ها به وجود آمدن مدل جدیدی از تهدید در قالب جنگ نیابتی است. ائتلافی به نام ائتلاف عربی با محوریت عربستان شکل گرفته است. با کمک های مستشاری و کمک های تسلیحاتی به فرماندهان عربستان از سوی آمریکا و اسراییل ، موجب شدند که آنها بتوانند یک جنگ زیر ساختی عمیق علیه یمن راتوسعه دهند.
جلالی حوزه های تنش با عربستان سعودی را حول پنج محور ذکر کرد و افزود: اولین محور جنگ عقیدتی ایدئولوژیکی است.آنها تفکر تکفیری سلفی و ما تفکر اسلام ناب را در دنیا توسعه می دهیم.
وی محور تهدیدات امنیتی را در زمره پنج محور یاد شده برشمرد و گفت: نواحی آسیب پذیری در کشور وجود دارد که در آن نواحی بعضی فرق اسلامی ، همگراییشان با تفکر تکفیری سلفی بیشتر است.همچنین سومین محور در حوزه اقتصادی است که کاهش قیمت نفت از جمله این موارد است.
وی در خصوص چهارمین مورد یعنی حوزه سایبری اشاره کرد و گفت: ردپای سایبری عربستان در مناقشات داخلی کشور مشاهده می شود.
رییس سازمان پدافند غیر عامل به عنوان مثال به حادثه مهاباد اشاره کرد و گفت: عناصر امنیتی می گویند که 80 درصد فراخوان جمعیتی مردم از طریق پیامک های شبکه اجتماعی در مهاباد از مقصد عربستان ارایه شده است،حوزه آخر هم حوزه نظامی است.
جلالی گفت: یکی از مجلاتی که در زمینه تجهیزات نظامی قلم می زند، نوشته است ، عربستان به اندازه کل کشور چین سلاح خریداری و انبار کرده است. این مساله عربستان را از یک کشور رقیب منطقه ای به یک تهدید نیابتی تبدیل می کند که باید برای مدل های جدیدی از مقابله آماده شویم.
وی گفت: از آنجایی که عربستان دارای تفکر و مکتب نظامی نیست و صرفا دستورات و روش هایش را از طریق مستشاری آمریکایی ها و اسراییلی ها انجام می دهد (در واقع الگوهای آمریکایی اسراییلی در برابر ما قرار دارد)،طبیعتا برخورد با این ائتلاف لایه های مختلفی دارد که یک لایه آن سیاسی است و وظیفه دستگاه دیپلماسی کشور است که نگذارد ائتلاف علیه کشور شکل گیرد.
جلالی در خصوص دستورات مقام معظم رهبری در رابطه با تهدیدات گفت:دو فرمان توسط معظم له صادر شده است که علی القاعده این جمع به عنوان بسیجی اولین مخاطب آن هستند.
وی ادامه داد: ایشان در ملاقات سی ام فروردین ماه 94 با فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی فرمودند «همه دستگاه های اجرایی کشور باید خودشان را در برابر تهدید آماده کنند، هم از نظر سازماندهی وسلاح هم از نظر روحی و معنوی» و بعد فرمودند که این یک دستورالعمل رسمی است.
وی گفت: دستور اول دعوت به آمادگی است،دومین موضع گیری این است که ایشان در صحبت هایشان در دانشگاه امام حسین (ع)اشاره به جنگ نیابتی کردند و فرمودند« اگر آن ها جلو بیایند ما برخورد می کنیم و هزینه زیادی به آن ها تحمیل خواهد شد» در واقع اشاره به جنگ نیابتی و دستور آمادگی توسط معظم له مفهومش این است که داریم به سمت تهدید نزدیک می شویم.
وی گفت: ایشان فرمودند که مباحث مربوط به تهدید دو لایه دارد«یک لایه سیاسی و یک لایه دفاعی است»در لایه ی دفاعی ایشان می فرمایند؛«شما باید فرض کنید که تهدید با درصد بالا عملی می شود و در واقع باید با این فرض خودتان را آماده کنید»و در بخش سیاسی در مورد حکمیت و وقوع تهدید نفی ایده های آن و امثالهم هیچ حتمیتی وجود ندارد و قابل بحث است.
رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت:تفکر نظامی آمریکایی در حوزه جنگ تغییرات اساسی کرده است،یک عنصر به عنوان رسانه در جنگ ها بوجود آمده که نقش بسیار اساسی در تغییر ماهیت و شکل استراتژی جنگ ها داشته است.
وی گفت: مفاهیمی مثل افکارعمومی بوجود می آید که افکار عمومی می تواند مشوق و یا مانع توسعه جنگ ها باشد. رسانه از منظر ما در حوزه دفاع دو نقش اساسی پیدا می کند،یکی اینکه رسانه تبدیل به ابزار تهاجم ودیگر اینکه رسانه تبدیل به ابزار دفاع می شود.
وی ادامه داد:آمریکایی ها با جمع بندی جنگ های گذشته به این نتیجه رسیدند، آنجایی که یک کشور می تواند مردمش را در داخل نیروهای مسلح بسیج کند و یک ارتش چند میلیون نفری را سازماندهی کند، موجب تحمیل هزینه های سنگین و تلفات زیادی به طرف مقابل می شود؛آن ها معتقدند باید دنبال یک استراتژِی باشند که مردم را از حکومت جدا کنند که این را «عملیات جنگ بی قاعده» می گویند که اولین بار در سال 2003 در جنگ با عراق آن را اجرا و جواب گرفتند.
وی محورهای استراتژی تهاجم رسانه ای آمریکا در برابر عراق را مواردی از جمله حذف زیرساخت رسانه ای، تولید جایگزین به لحاظ زیرساختی، هماهنگ سازی و تنظیم استراتژی برای ادامه کار و عملیات روانی برای جدا سازی جمعیت از حکومت که در عراق کاملا با موفقیت انجام شد، عنوان کرد.
جلالی گفت:جدا سازی مردم از حکومت در قالب های مختلف جزء استراتژی آمریکایی ها است و همواره آن را دنبال می کنند،امروزه رسانه کاملا نقش استراتژیک در اداره کشورها و حفظ انسجام ملی و حفظ ارتباط بین حکومت و مردم و حفظ استقلال سیاسی و فرهنگی و دفاعی کشور دارد،لذا از این منظر ، رسانه یکی از مولفه های قدرت ملی و دفاعی کشورهاست.
وی گفت: به دلیل تمرکز رسانه در رسانه ی ملی، این نقش به شدت پررنگ و جدی تر می شود،بسیج در حوزه رسانه باید استراتژی های تهاجمی رسانه ای علیه کشور را بشناسد،پایداری رسانه در شرایط تهدید یک اصل استراتژیک برای جمهوری اسلامی است که به نظر می رسد،سطح اهمیت آن می تواند در سطوح ویژه پیش بینی و دنبال شود، لذا حفظ زیرساخت و بخش فنی یکی از محورهای اساسی در پایداری رسانه است.
جلالی گفت:بسیج باید بتواند آسیب ناپذیری را در کارکرد و عملکرد به کمک پدافند غیرعامل برای صدا و سیما ایجاد کند؛با این نگاه بسیج تبدیل به مولفه استراتژیک احتیاط رسانه ملی می شود.
وی افزود: محور دیگر بحث مدیریت بحران و آمادگی ها برای پاسخ است،اگر در یک شرایط اضطرارقرار گرفتیم باید بتواند پاسخ دهد،اگر بسیج این دست از مأموریت ها را بپذیرد و دنبال کند، طبیعتا می تواند به عنوان یک محور اساسی در حوزه پدافند غیرعامل قرار گیرد.
وی ادامه داد: مأموریتی که مقام معظم رهبری خواستند در واقع مستمر سازی خدمات و کارکردهای رسانه ملی در این حوزه و ایجاد آمادگی برای پاسخ و بی اثر کردن اثر تهدید بر این حوزه ها و زیرساخت ها است.
انتهای پیام/