به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل ازبازار خبر: ؛ بسیاری از کارشناسان و متخصصان تحصیلی معتقدند افرادی که قصد دارند تا در مقاطع دانشگاهی ادامه تحصیل دهند باید در انتخاب رشته تحصیلی مورد نظر یک تعادل مناسب بین علاقه خود و میزان درآمدی که ممکن است در آینده از طریق مدرک تحصیلی خود بدست میآورند ایجاد کنند.
از طرفی ورود به دانشگاه ها در بسیاری از نقاط جهان هزینههای بالایی دارند و دانشجوها باید به فکر تأمین هزینهها در حین و بعد از فارغالتحصیلی نیز فکر کنند.
بسیاری از والدین و معلمها دانش آموزان را تشویق میکنند که وارد دانشگاه شوند و یک مدرک تحصیلی عالی بدست آورند.
مدرکی که در ایده آل ترین حالت ممکن موقعیتهای شغلی با درامد مناسب را برای آنها به ارمغان میآورد.
اما واقعیت امر اینجا است که همه مدارک تحصیلی تضمین کننده داشتن یک شغل مناسب با درآمد خوب در آینده نیست.
بسیاری از افراد بنا به علاقه خود به سراغ رشتههایی میروند که ممکن است در آینده پیدا کردن موقعیت شغلی مرتبط کار سختی باشد و یا حتی موقعیتهای موجود درآمد چندان بالایی نداشته باشد.
در ادامه قصد داریم به برخی از این رشته ها بپردازیم.
هنرهای اجرایی و بصری
درآمد سالانه: 40 هزار دلار
عنوان این رشته تحصیلی خود یک مقدار مبهم به نظر میرسد زیرا این رشته تقریباً تمام مسائل مربوط به هنر را در برمیگیرد. درواقع این رشته تحصیلی می تاوند مبانی و مقدمهای باشد برای ادامه تحصیل در رشتههای هنرهای رسانهای. عکاسی و تدریس موسیقی و هنرهای نمایشی در پایههای ابتدایی جزء فرصتهای شغلی این رشته تحصیلی محسوب میشود. میزان حقوق سالانه برای این رشته تحصیلی متفاوت است اما بهطورمعمول نسبت به دیگر رشته عدد قابل توجهی نیست.
ارتباطات (شاخه اختلالات ارتباطی)
درامد سالانه: 40 هزار دلار
افرادی که در وارد این رشته تحصیلی میشوند معمولاً پس از تحصیل وارد موقعیتهای شغلی از جمله آسیب شناسی گفتاری میشوند و در این حوزه فعالیت میکنند و با افراد مختلف با مشکلات ارتباطی و کلامی مختلف در طول روز سرو کار دارند. ازانجایی که آموزشهای لازم در این رشته تحصیلی ابتدایی بوده و در واقع شاخه اختلالات ارتباطی پایه ای برای تحصیلات بیشتر محسوب میشود افرادی که تنها به همین مدرک تحصیلی بسنده میکنند در موقعیتهای شغلی موجود درآمدهای بالایی را در مقایسه با رشتهای مرتبط دریافت نمیکنند.
هنرهای استودیویی
درامد سالانه: 40 هزار دلار
همانطور که از نام این رشته تحصیلی مشخص است، دانشجویان به هنرهای استودیویی میپردازند. حال این هنرها می تاوند بصری باشد یا نمایشی. گسترده حوزههای کاری در این رشته تحصیلی نامحدود است. دانشجویان میتوانند انواع هنرهای ممکن را تجربه کرده و به سراغ مواردی بروند که احساس نزدیکی بیشتری با آن میکنند. انعطافپذیری و خلاقیت این رشته تحصیلی باعث میشود تا گزینه مناسبی برای افراد علاقهمند به هنر باشد. با تمام این وجود درآمد سالانه شغلهای مرتبط با این رشته تحصیلی چندان بالا نیست.
مددکاری اجتماعی
درآمد سالانه: 38 هزار دلار
تحصیلات دانشگاهی در رشته مددکاری اجتماعی نمیتواند گزینه مناسبی برای کسانی که به دنبال درآمد بالا از طریق مدرک فارغالتحصیلی خود هستند باشد. دانش جویانی که در این رشته تحصیل میکنند مطالعاتی را بر روی روانشناسی و مهارتهای ارتباطی انجام میدهند و آموزشهای لازم را برای مواجه با افرادی که با مشکلات اجتماعی دارند میبینند. باوجوداینکه درآمد سالانه افرادی که مددکار اجتماعی میشوند چندان بالا نیست اما بسیاری از افراد به دلیل علاقه خود به داشتن ارتباط مؤثر با افراد دیگر وارد این رشته تحصیلی میشوند.
مطالعات ادیان و مذاهب
درآمد سالانه: 36 هزار دلار
درست مانند مددکاری اجتماعی افرادی که به سراغ ادامه تحصیل در رشته مطالعات ادیان و مذاهب میروند، به دنبال کسب درآمد بالا از این رشته نیستند. تمرکز این رشته تحصیلی انجام مطالعات عمیق در مورد ادیان و مذاهب مختلف مقایسه و ریشهیابی آنها است. بسیاری از افراد از روی علاقههای شخصی به سراغ این رشته تحصیلی میروند و معمولاً پس از فارغالتحصیلی در حوزه آموزش مشغول به کار میشوند.
مشاوره روانشناسی
درآمد سالانه: 30 هزار دلار
شاید برای شما هم جالب باشد که کمدرآمدترین رشته تحصیلی پس از اتمام در حوزه مشاوره و روانشناسی باشد. نهتنها کسانی که وارد این رشته تحصیلی میشوند درآمد بسیار کمی دارند بلکه متأسفانه نرخ بیکاری نیز در بین فارغ التحصیلان ان بسیار بالا است. با این وجود هر سال تعداد زیادی از دانشجویان وارد این رشته تحصیلی میشوند. این افراد علاقه شخصی به کمک کردن به افراد دیگر را دلیل چشمپوشی کردن از حقوق پایین فعالیت در حوزه مشاوره میدانند.
انتهای پیام/