وی تصریح کرد: استفاده از اين كودها موجب بزرگ و سنگين شدن سبزي های غده ای مانند سيب زميني و پیاز مي شود و سود بيشتری را براي کشاورزان به دنبال دارد ولی بيشتر اين کشاورزان نيز نمي دانند كه اين كودها به عنوان يک عامل سرطان زا شناخته شده اند و در حالي مردم را به خوردن سبزی و صيفی جات به منظور مقابله با سرطان ترغيب مي كنيم كه به دليل استفاده از كود ازته، اين سبزي ها به نوعی خود منشأ انواع سرطان ها هستند.
بایبوردی ادامه داد: اشتیاق به مصرف محصولات کشاورزی سالم و بهداشتی، به دلیل نگرانیهای روز افزون از آلودگیهای محصولات رایج و محیط زیست، رو به افزایش بوده و این نوع محصولات تولیدی از بازار صادراتی خوبی نیز برخوردار شده است.
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: به دليل آنكه بيشتر سموم محلول در چربی هستند، روي پوست ميوه قرار گرفته و هنگام شست وشو با آب از بين نمي روند، بنابراين توصيه مي شود براي پاک كردن سموم از روي ميوه ها و سبزی ها آنها را با كمی مواد ضدعفونی كننده يا نمک شسته و سبزی ها را آب كشی نمود تا سم شان از بين برود.
بایبوردی تاکید کرد: رعایت بهداشت فردی به عنوان یکی از عوامل مهم در سلامت محصولات است که در صورت عدم رعایت آن باعث آلودگی محصول می شود.
انتهای پیام/ح