معاون مالیات ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کل کشور گفت: در بحث ارزش افزوده سعی شده است مالیات از تولید و واردات به سمت مصرف سوق پیدا کند که تا به حال مبلغ قابل توجهی از این مالیات محقق شده است.

وصول 98 درصد مالیات ارزش افزوده / حرکت از تولید به مصرف هدف اصلی ارزش افزودهبه گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رضا طاری‌ بخش معاون مالیات ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور در نشست خبری امروز گفت: یکی از اهداف اصلی مالیات ارزش افزوده در سالی که قانونگذاری انجام شد تأمین درآمد پایدار و سالم برای دولت و شهرداری‌ها بود که خوشبختانه این هدف تحقق پیدا کرد.

وی ادامه داد: بحث دیگری که در ارزش افزوده مطرح است ایجاد شفافیت مالی مودیان می‌باشد که طبق آن کلیه مودیان مکلف هستند از فعالیت‌های اقتصادی زیرزمینی فاصله بگیرند و شفافیت مالی داشته باشند. یکی از دستاوردهای مربوط به این هدف مقابله با بحث کدفروشی و فاکتورفروشی است.

طاری بخش گفت: حذف مالیات مضاعف یکی از رویکردهای اصلی مالیات ارزش افزوده است که در آن سعی می‌شود با اخذ مالیات از مصرف افزایش مادیات نداشته باشیم به شرطی که مودیان و اصناف همکاری لازم را با سازمان مالیاتی داشته باشند.

معاون مالیات ارزش افزوده ادامه داد: مودیان مالیات ارزش افزوده بر خلاف مالیات‌های مستقیم از منابع خود مالیاتی را پرداخت نمی‌کنند و ارزش افزوده در تلاش است ضمن حل مشکلات مودیان در صورت عملکرد مطلوب آنها نقدینگی مودیان را سر و سامان بدهد.

طاری بخش گفت: ارزش افزوده در مراحل مختلفی اعم از واردات، تولید،‌ توزیع عمده و خرده‌فروشی بر اساس نرخ مالیات و نه بیشتر وصول می‌شود و در مرحله نهایی که مالیات توسط مصرف‌کننده پرداخت می‌شود به طور کامل به حساب دولت واریز می شود.

طاری بخش در خصوص فراخوان ششم مالیات ارزش افزوده گفت: مودیان مالیاتی ارزش افزوده بین 500 الی 600 می‌باشند که حدود 495 تای آنها در حال حاضر عملکرد مطلوب ارزش افزوده را دارند واحدهایی که مشمول مالیات ارزش افزوده هستند پس از ثبت‌نام در سامانه ارزش افزوده مالیات خودرا پرداخت می‌کنند.

وی افزود: یکی از شاخص‌های بررسی درستی و نادرستی مالیات ارزش افزوده اظهارنامه‌ها و سابقه شغلی مودیان است و اگر احساس شود اظهارنامه با مبلغ واقعی مطابقت ندارد با بررسی اسناد و پرونده‌های مالیات مستقیم و بر اساس قانون مالیات واقعی را از مودیان دریافت می‌کنیم.

طاری ‌بخش در خصوص مقایسه سیستم مالیات ارزش افزوده ایران و سایر کشورها گفت: حدود 150 کشور در حال حاضر سیستم ارزش افزوده را اجرا می‌کنند و نرخ ارزش افزوده میانگینی بین 15 الی 20 درصد را شامل می‌شود هر چند که در ایران پایین‌ترین نرخ مالیات ارزش افزوده مصوب شده اغلب کشورها نرخی نزدیک نرخ کشور ما را دارند و در آن کشورها مکانیزم مالیات ارزش افزوده همانند ایران مکانیزم تفریقی غیرمستقیم می‌باشد.

طاری بخش گفت: در ارزش افزوده سعی شده است مالیات از تولیدکننده و واردکننده دریافت نشود و مصرف‌کننده نهایی پرداخت مالیات را بر عهده داشته باشد. با توجه به اینکه کشور در شرایط رکودی به سر می‌برد باید دقت کرد که رکود در سرمایه‌گذاری عینیت پیدا می‌کند ولی چون ارزش افزوده مرتبط با مصرف است می‌توان گفت که رکود را تشدید نمی‌کند.

معاون مالیات ارزش افزوده اظهار داشت: مهم‌ترین مولفه شعار اقتصاد مقاومتی رجوع به اقتصاد کشور است و از مهم‌ترین اقدامات دولت برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی وصول مالیات متناسب با ظرفیت اقتصادی است و اجرای طرح جامع مالیاتی می‌تواند دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی را میسر کند.

طاری‌ بخش در خصوص مالیات موسسات خدمات بانکی، مالی اعتباری گفت: در بند 11 ماده 12 قانون مالیات‌ها موسسات خدمات بانکی، مالی و اعتباری مجاز معاف از مالیات هستند و اگر موسسه‌ای مجوز بانک مرکزی را نداشته باشد مشمول مالیات ارزش افزوده می‌گردد.

وی ادامه داد: برای رعایت عدالت اجتماعی سعی بر آن شده است که کالاهای غالب سبد خانوار مصرفی از مالیات معاف باشند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار