مذاکره کننده سابق هسته ای ایران اعلام کرد موضع رهبر انقلاب در تعیین شروط ایران در مذاکرات هسته ای کاملا به حق و درست است.

موسویان: موضع رهبر انقلاب در موضوع هسته‌ای کاملا به جا استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران؛ سید "حسین موسویان،" مذاکره کننده سابق هسته ای ایران که در حال حاضر در دانشگاه پریستون به تحقیق مشغول است، در گفتگوی اختصاصی با "کریستین امان پور" گفت، موضع رهبر انقلاب در تعیین شروط ایران کاملا به حق و درست است.

موسویان درباره مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 گفت: به باور من توافق در دسترس است زیرا در حال حاضر، دیگر بحثی درباره اقدامات (که باید صورت بگیرد) باقی نمانده است. ما عضو ان پی تی هستیم و این بدان معناست که ایران همه اقدامات داخلی پیمان را پذیرفته است.

 همانطور که می دانید، ان پی تی تنها پیمان معتبر بین المللی در زمینه جلوگیری از اشاعه تسلیحات اتمی است و بزرگترین دستاورد نیز این است که دیگر موضوع بحث انگیزی درباره اقداماتی که باید در چارچوب ان پی تی صورت بگیرد، باقی نمانده است. 

موسویان درباره بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب و تناقض آن با برخی بندهای چارچوب بیانیه لوزان گفت: باور دارم که اظهارات ایشان بد تعبیر شده است، زیرا من با دقت متن فارسی آن را خواندم. ایشان گفته‌اند که اقدامات ایران می بایست با اقدامات قدرت های جهانی همزمانی داشته باشد. این بدان معناست که اقدامات هر طرف باید به دقت همزمان و متقابل باشد.

وی افزود: اگر ایران گام اول را بردارد، یک گام نیز بایست از سوی 1+5 برای برداشته شدن بخشی از تحریم ها برداشته شود. چیزی که ایشان گفتند این است که اول ایران همه گام ها را تا آخر بردارد و در نهایت، منتظر باشد که قدرت های جهانی تحریم ها را بردارند.

 ایشان گفتند که این اقدامات باید متقابل و همزمان باشند و باور دارم که موضع ایشان به حق است.

موسویان درباره مخالفت رهبر معظم انقلاب با بازدید بازرسان از مراکز نظامی با وجود تصریح آن در پروتکل الحاقی گفت: بار دیگر، در اینجا نیز سوء تفاهمی ایجاد شده است؛ زیرا در صورتی که توافق نهایی به دست آید، ایران پرتکل الحاقی را می پذیرد و در چارچوب پرتکل الحاقی، همه بازرسی ها را می پذیرد. موضوع مورد بحث درباره بازرسی هایی فراتر از پرتکل الحاقی است؛ موضوع هر جا و هر زمان که هیچ کشور دیگری نمی پذیرد.

وی افزود: هیچ کشوری به آژانس اجازه نمی دهد به هر مرکز نظامی در هر زمانی که بخواهد، سر بزند. از این رو، آنان با پرتکل الحاقی و بازرسی از مراکز نظامی در چارچوب این پرتکل و بازرسی مدیریت شده، موافقند. 

وی ادامه داد: به نظر من، هر کشوری برای اجازه دادن به آژانس بین المللی انرژی اتمی به منظور بازدید از مراکز نظامی، دسترسی مدیریت شده را به کار می گیرد؛ زیرا آنها (بازرسان آژانس) نمی توانند در مراکز نظامی به هر جایی سر بزنند. اگر مشکلی باشد، کارهایی که آژانس به صورت معمول درباره هر کشور دیگری انجام می دهد، در خصوص ایران نیز این آمادگی وجود دارد که در چارچوب پرتکل الحاقی و نه فراتر از آن، به موضوع رسیدگی شود.

موسویان درباره علت بازگشت دکتر ظریف به ایران گفت: سه دور مذاکره بین ظریف و کری وجود داشت و به باور من، جان کری با کانالی امن، رایزنی‌هایی با کاخ سفید داشت ولی ظریف ترجیح داد بازگردد و شخصا رایزنی کند. این حرکتی برای کمک به توافق نهایی تا مهلت واقعی آن بود، مهلت واقعی که به گفته جو بایدن، نهم ژوئیه است، مهلت واقعی، سی ام ژوئن(9 تیر) نیست. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۰ تير ۱۳۹۴
لطفا مواضع رهبر عزیز را یف نکنید . اولا ایشان گفتند تمام تحریمهای مالی و بانکی هر جا که وضع شده " در روز امضای توافق" باید لغو شود. ثانیا ( نقل مضمون) هیچ گونه بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی دانشمندان هسته ای رد و غیر قابل پذیرش و از خطوط قرمز نظام است
آخرین اخبار