وزرای خارجه ایران و آمریکا پیش از آغاز نشست دو جانبه خود تاکید کردند؛ در حال پیشرفت هستیم و کارهای بیشتری برای انجام دادن داریم.

آغاز نشست وزرای خارجه ایران و آمریکا با حضور صالحی و مونیزبه گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران از وین، نشست دو جانبه وزرای خارجه ایران و آمریکا با حضور رییس سازمان انرزی اتمی کشورمان و وزیر انرژی آمریکا برگزار شد.

همچنین ظریف و کری پیش از دیدار تاکید کردند؛ که در حال پیشرفت هستیم و کارهای بیشتری برای انجام دادن داریم.

کری در ادامه می افزاید: تیم ما به شدت تلاش می‌کند تا حد اکثر پیشرفت به دست آید و کارهای زیادی داریم ، برخهی مسائل و مشکلات وجود دارد که باید با تلاش‌های جدی رفع شود.

وزیر امورخارجه کشورمان نیز گفت: همگی تلاش می‌کنیم حرکت روبه جلو داشته باشیم و همچنان برخی مسائل برای بحث کردن وجود دارد ولی من معتقدم با اراده سیاسی به نتیجه می‌رسیم.

_وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه "فدریکا" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سوم آذر 1392 (24 نوامبر 2013) در شهر ژنو، در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان "برنامه اقدام مشترک" (توافق ژنو) دست یافتند و این توافقنامه در 30 دی ماه 92 وارد مرحله اجرا شد که از آن پس گفت‌وگوها درباره راه‌حل جامع هسته‌ای تا کنون ادامه دارد.

_همچنین قرار بود تا 29 تیرماه 93 توافقنامه جامع هسته‌ای حاصل شود اما به دلیل اختلافات موجود و عدم حصول توافق، قرار شد این مذاکرات برای چهار ماه دیگر (سوم آذر 93) تمدید شود این در حالی است که در پایان این ضرب‌الاجل، وزیر خارجه کشورمان و هماهنگ کننده 1+5 بیانیه‌ای را با این مفاد که؛ با استفاده از شتاب ایجاد شده کنونی مذاکرات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حداکثر طی 4 ماه نهایی شود و در صورت ضرورت از زمان باقیمانده تا دهم تیرماه 94 به منظور نهایی کردن هرگونه کار فنی و یا نگارشی احتمالی باقیمانده استفاده کنند.(ادامه متن را اینجا بخوانید)

_ طبق آنچه گفته شده بود ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در چارچوب  عناصر مندرج در برنامه اقدام مشترک مورخ 24 نوامبر 2013 و متعاقب فرایند طولانی مذاکراتی پیچیده و طولانی در ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی، به مجموعه‌ای از راه حل های لازم در تاریخ 13 فروردین 94 جهت نیل به برنامه جامع اقدام مشترک در شهر لوزان سویس دست یافتند. مجموعه  متضمن این راه حل ها جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت.(ادامه متن را در اینجا بخوانید)

اکنون  نشست‌ها برای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) با فشردگی بیشتری و در سطوح مختلف به جریان افتاده‌ است و تلاش طرفین بر این است تا هرچه می‌توانند از تعداد اختلافات و پرانتز های موجود در متن به منظور دست‌یابی به یک توافق خوب، کم کنند.

انتهای پیام/


برچسب ها: مذاکرات ، وین ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار