ساناز جعفرزاده نماینده وزارت نیرو در گفت و گو با خبرنگار
حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در خصوص اعلام دستاوردهای کنفوانسیونهای بازل، روتردام، استکهلم اظهار داشت: تا سال 2028 کلیه روغنهایpcv بایستی حذف شوند و کشور ما توانمندی لازم در امحای آنها تا 700PPM را پیدا کرده و در تلاش هستیم تا احیای غیرحرارتی بالاتر از این اندازه را نیز در داخل کشور پیدا کنیم ولی تا 1000PPM را به صورت غیرحرارتی میتوان امحا کرد.
وی گفت: روغنهایی که آلودگی بالاتر از 700PPBM را دارند تنها 25 درصد از روغنهای کشور را شامل میشوند و خطرناکتر بوده و حساستر باید برخورد شوند.
نماینده وزارت نیرو با اشاره به در حال توسعه بودن کشور و تجربه اول خود در زمینه امحای روغنهای pcv گفت: در نظر داریم روغنهایی که آلودگی بالاتری دارند را برای امحا به روش احتراقی به کشورهای در حال توسعه صادر کنیم.
جعفرزاده گفت: در دو دوره دو نیروگاه کشور پایگاه استان تهران و گلستان را پاکسازی کردهایم.
وی گفت: امیدواریم تا پایان مهلت مقرر جهانی با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست و سایر نهادها 75 درصد روغن که آلودگی 700PPM یا کمتر از ان دارند به طور کل امحا و حذف کنیم.
رییس محیط زیست اداره توانیر در خصوص آلودگی کشور ایران گفت: نزدیک به 60 درصد روغن PCV در آسیا وجود دارد و این در حالی است که تنها 20 درصد از این حجم مدیریت شده و منطقه خاورمیانه و قاره آسیا بیشترین حجم روغن PCV مدیریت نشده و پسماند آن را در خود جای داده است.
وی در پایان گفت: اگر کشور ما این توانمندسازی را در خود ایجاد و تقویت کند میتواند به عنوان یک ثلث ارایه دهنده خدمات برای دیگر کشورهای همجوار باشد.
انتهای پیام/