علیرضا نصیبی متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت: در اغلب موارد وقتی فردی دچار یک نوع بیماری اعم از عفونی و مزمن میشود، متابولیسم و سوخت ساز بدنش نیز دچار مشکل میشود و همچنین انرژی بیشتری از دست میدهد که مجموع این عوامل موجب کاهش وزن فرد بیمار میشود.
وی افزود: در بیماریهای عفونی در اثر سم تولید شده میکروب در بدن و تاثیر آن بر سیستم مغز و اعصاب و مرکز اشتها، بیمار دچار کم اشتهایی و در نتیجه سوء تغذیه میشود.
نصیبی با بیان اینکه فرد مبتلا به بیماری عفونی در معرض کاهش وزن خفیف تا شدید قرار دارد، تاکید کرد: بر اساس پژوهشها هر نوع بیماری عفونی میتواند موجب کاهش وزن شود و در مواردی این کاهش به اندازهای است که سیستم دفاعی بدن را به شدت ضعیف میکند.
وی با اشاره به اینکه در بیماریهای تب دار به علت سوزانده شدن بیش از حد کالری توسط بدن، ضعف و لاغری ایجاد میشود، یادآور شد: وظیفه اصلی ما برای درمان این حالت، جبران انرژی تحلیل رفته و یا جبران کاهش وزن است و در هر حالت باید از کاهش میزان مصرف مواد غذایی پرهیز کرد.
نصیبی گفت: در همه بیماریهای عفونی تغذیه یک نوع اصل است و برای مقابله با این بیماریها باید از مواد غذایی به خصوص غذاهای مفید و پر انرژی نیز بهره و استفاده کافی را برد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری کاهشوزن خود را به مصرف آنتی بیوتیکها و سایر داروها ربط میدهند، تصریح کرد: آنتی بیوتیکها برای درمان بیماریها مورد مصرف قرار میگیرند و اگر چه ممکن است با عوارض جانبی نیز همراه باشند، اما موجب از دست رفتن کالری و کاهش قابل ملاحظه وزن انسان نمیشوند.
نصیبی یادآور شد: کاهش وزن موجب کاهش فعالیت سیستم دفاعی بدن بیمار میشود و این موضوع یکی از عوامل اصلی مرگ بیماران مبتلا به عفونتهای ثانویه است که در اثر سوء تغذیه و کاهش مقاومت بدن ایجاد میشود.
وی خاطر نشان کرد: البته باید مراقب عادتهای نادرست غذایی به ویژه پر خوری، مصرف بیش از اندازه انرژی و مصرف غذاهای با ارزش غذایی پائین و یا حتی بدون ارزش غذایی بود، چرا که اینگونه عادات نیز برای بدن مضر و خطرناک هستند.
انتهای پیام/
الانه که سه ساله که شفا گرفتم درمان شدم ولی هنوز وزن اضافه نکردم..
هنوز لاغرم
آیا از بیماری تب مالت است؟
امکانش هست که به وزن طبیعی برگردم و وزن اضافه کنم؟