به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران؛ شربت خاکشیر از ترکیب آب، دانههای خاکشیر، شکر، گلاب و یخ تهیه میشود. برخی نیز آبلیمو نیز در آن میریزند. همچنین میتوان بهجای شکر از عسل استفاده کرد.
خواص شربت خاکشیر
شربت خاکشیر از گذشته دوای گرمازدگی بوده است. نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما میشود. شربت خاکشر همچنین سبب تقویت معده و جهاز هاضمه گشته و در رفع التهابهای کلیه و مجاری آن موثر است. مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم میتواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند.
فواید مصرف شربت خاکشیر در ماه رمضان
در ماه رمضان حتی بعد از افطار ممکن است همچنان احساس تشنگی و عطش داشته باشید. امّا نمی دانید چطور باید تشنگی تان را رفع کنید. پیشنهاد طب سنتی، شربت خاکشیر است.
تقویت کلیه با شربت خاکشیر
یکی از مهم ترین عملکردهای شربت خاکشیر در ماه رمضان، ادرارآور بودن آن است. در ماه رمضان، کلیه ها به علّت کم آبی بدن دچار اختلال می گردند.
شربت خاکشیر کلیه ها را تقویت می کند، ادرار را افزایش می دهد و سموم را از بدن خارج می سازد. این کار به خنک شدن بدن نیز کمک می کند.
کاهش خشکی پوست با شربت خاکشیر
در ماه رمضان، دچار خشکی و التهاب پوست خواهید شد زیرا بدن تان به شدت کم آب است و در طول روز به علّت گرمای تابستان بیشتر عرق می کنید.
تنظیم دستگاه گوارش با خاکشیر
خاکشیر خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و به تنظیم دستگاه گوارش کمک می کند. التهاب ناشی از اسهال را از بین می برد و مانع بازگشت اسید معده می شود.
اگر به جای شکر، از عسل برای شیرین کردن شربت خاکشیر استفاده کنید، بعد از افطار کمتر دچار دل ضعفه می شوید.
اگر برایتان دشوار است که هر دفعه خاکشیر را سنگ شور کنید، می توانید یک بار حجم زیادی از آن را سنگ شور کرده و باقیمانده ای را که نمی خواهید در همان موقع مصرف کنید، همراه با آب در قالب هایی کوچک بریزید و فریز کنید.
مثل سرد کردن چای با دو لیوان برای بچه ها یا جدا کردن زرده تخم مرغ از سفیده.