به گزارش
حوزه بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بورس تهران، در حاشیه بازدید رییس کل اداره مالیاتی کشور به همراه مدیران ارشد این سازمان، نشستی با مدیران عامل بورس تهران، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی برگزار شد و روابط متقابل بازار سرمایه و سازمان امور مالیاتی مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه حسن قالیباف اصل مدیر عامل بورس تهران اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی و بازار سرمایه می توانند به یکدیگر کمک های متقابلی داشته باشند.
وی ادامه داد: هم اکنون 316 شرکت در بورس تهران پذیرفته شده اند که ارزش بازار آنها به 290 هزار میلیارد تومان می رسد. ارزش بازار فرا بورس ایران نیز در حدود90 هزار میلیارد تومان است و در مجموع حدود 380 هزار میلیارد تومان ارزش بازار شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه است.
قالیباف اصل به انواع مالیاتی که در بورس پرداخت می شود اشاره کرد و گفت: در بورس اوراق بهادار دو نوع مالیات پرداخت می شود. مالیات بر درآمد شرکت ها که شرکت های پذیرفته شده در بورس می پردازند و دیگری مالیات بر معاملات است که توسط افرادی که در بورس اقدام به فروش می کنند پرداخت می شود.
وی ادامه داد: براساس آمار، مالیات بر درآمد شرکت ها ی بورسی که در سال 91 پرداخت شد معال 3800تومان بوده، سال 92 به 5000 میلیارد تومان و در سال 93 به 6000 میلیارد تومان رسید.
وی به میزان پرداخت شده مالیات بر معاملات اشاره کرد و گفت: مالیات بر معاملات حدود نیم درصد از ارزش معاملات است که فروشنده پرداخت می کند و در سال 91 برابر با 150 میلیارد تومان، سال 92 با سه برابر رشد حدود 450 میلیارد تومان و سال 93 برابر با 277 میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل بورس تهران به شفافیت ناشران بورسی تاکید کرد و گفت: شرکت های پذیرفته شده در بورس به دلیل شفافیت صورت های مالی، مالیات را در زمان مقرر پرداخت می کنند، به خصوص مالیات معاملات که توسط شرکت سپرده گذاری بلافاصله کسر می شود و در وجه سازمان امور مالیاتی پرداخت می شود .
قالیباف اصل گفت: بازار سرمایه در حوزه مالیات با مشکلاتی مواجه است که نیاز به شفاف سازی دارد. به عنوان مثال شرکت هایی که قصد ورود و پذیرش در بورس را دارند آمادگی پرداخت مالیات پس از ورود به بورس را دارند و تقاضا دارند این سازمان مسائل مالیاتی حال آنها را مد نظر قرار دهد.
سخنگوی بورس تهران به استاندارد شماره 15 اشاره کرد و اظهار داشت: استاندارد شماره 15 که یکسال هم به شرکتها فرصت داده است می تواند شرکتهای بورسی را تحت تاثیر قرار دهد و اگر یک رویه مشخص و شفاف در نظر گرفته شود می تواند به بازار سرمایه کمک کند.
قالیباف اصل خاطر نشان کرد: در قانون توسعه نهادها بحث مالیات بر ارزش افزوده خدمات بورسی شامل معافیت شده است و شورای بورس هم این خدمات را اعلام کرده است .
در ادامه این جلسه علی عسکری رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: شفافیت شرکت های بورسی بیش از شفافیت شرکت های خارج از بورس است. بنابراین سازمان امور مالیاتی مشکل زیادی با شرکت های بورسی ندارد و عمده مسائل مربوط به هزینه های غیر متعارف شرکت ها است. به عنوان مثال شرکت هایی مثل پالایشگاهی ها که دولت هزینه هایی را به شرکت تحمیل می کند باید مصوبه دولت را دریافت کنند و سازمان امور مالیاتی طبق ماده 147و148، اگر دولت مجوز داده باشد این هزینه ها پذیرفته می شود.
عسکری گفت: سازمان امور مالیاتی کمترین مشکل را با شرکت های بورسی دارد و عمده موارد با شرکت های خارج از بورس است و امیدواریم زمانی برسد که بیشتر شرکت های در فرایند بورس فعالیت کنند چون خارج از بورس، با مسائل پیچیده مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: شرکت ها هر چقدر سریع تر شفاف شوند زودتر می توانند وارد بورس اوراق بهادار شوند. این موضوع را باید به عنوان یک رسالت در برنامه بلند مدت دنبال کنیم تا در شرکت ها انگیزه ایجاد شود و به شفافیت گرایش پیدا کنند و از مزایای پذیرش در بورس مانند ایجاد اعتبار بهره مند شوند. بورس تهران و سازمان امور مالیاتی با کمک یکدیگر باید تمهیداتی بیاندیشند تا مسیر برای حضور شرکت ها در بورس هموارتر شود.
وی به شفافیت اطلاعات مالیاتی تاکید کرد و گفت: رسیدگی ها به سمت اطلاعات است و در اصلاح قانون، تشخیص علی الراس حذف شد. باید به سمت شفافیت و گردش اطلاعات برویم و هر کسی در کشور فعالیت اقتصادی می کند باید اطلاعات مالی خود را به نظام مالیاتی ارایه کند.
رییس اداره مالیاتی کشور اظهار داشت: به هر میزان شفافیت اطلاعات مالی شرکت ها بیشتر شود، گرایش شرکت ها به پذیرش در بورس بیشتر و سریع تر می شود. هر چقدر بورس در کشور توسعه یابد در واقع راه تکامل مالی ایجاد شده است و این توسعه تکامل مالی می تواند ظرفیت اقتصاد را برای جذب سرمایه و منابع افزایش دهد که در نهایت به اقتصاد در کشور در سطح کلان کمک شایانی شده است.
لازم به ذکر است در ادامه این نشست عملکرد سامانه کدال در خصوص انتشار آمار و اطلاعات مالی شرکت ها و همچنین آ شنایی با زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر(XBRL) و اطلس XBRL بازار سرمایه ایران به طور اجمال برای میهمانان ارایه شد.
انتهای پیام/