به گزارش
حوزه تجارت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از سازمان توسعه تجارت راغفر در گفتوگو با روابط عمومی این سازمان اظهار داشت: انتظاری که از دولت میرود این است که در مقابل این فشارها اقدامات موثرتری را انجام دهد.
راغفر افزود: واقعیت این است که ساختار اقتصاد ایران و توجه خاص آن به بخش خدمات موجب میشود که آسیبهای جدی به اقتصاد ایران وارد شود که این وضعیت بیشتر به زیان بخش تولید کشور است.
او با بیان اینکه در بخش خدمات سودهای بسیار فوری در بخش واردات حاصل میشود، تاکید کرد: همه این عو امل برای تقویت تولیدات داخلی آسیبزاست.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا(ع) تغییر این روند را زمانبر ارزیابی کرد و گفت: جهت گیریهای دولت باید در جهت حمایت از تولید باشد. سیاستهای دولت میتواند در دل تولیدکنندگان امید ایجاد کند اما متاسفانه هنوز شاهد حضور جدی این جهت گیری در دولت نیستیم.
راغفر افزود: دولت به طور قطع باید تاآنجا که بسیاری از کالاهای وارداتی با تولیدات داخلی جایگزین شوند، از بنگاهها حمایت کند. به اعتقاد او در واقع دولت باید همزمان با جلوگیری از واردات برخی کالاهای خارجی، فرصت هایی را باید برای حضور کالاهای ایرانی در بازارهای خارجی فراهم کند.
این اقتصاددان گفت: به طور قطع عملکرد دولت یازدهم در حوزه تجارت خارجی بسیار مطلوب تر و کارآمدتر از عملکرد دولت پیشین است و این نکته را نیز نباید فراموش کرد که اقتصاد ایران اقتصاد قدرتمندی است.
این استاد دانشگاه همچنین در مورد تاثیر نتیجه مذاکرات هستهای بر فضای تجارت خارجی کشور گفت: یکی از انتظاراتی که از حل مناقشه هستهای میرود، تاثیر مثبت آن روی حل مشکلات اقتصادی است. انتظار میرود پس از توافقهای نهایی مشکلات ناشی از تحریمهای بانکی کاهش یابد و بازارهای جدیدی رو به تاجرانه ایرانی گشوده شود.
راغفر یادآور شد: تلاشهای دولت در جهت مذاکرات هستهای بسیار قابل تقدیر است اما نباید انتظار داشت که این تاثیر روی اقتصاد ایران زودهنگام باشد بلکه احتمالا تاثیرپذیری اقتصاد ایران از توافقهای هستهای به تدریج خواهد بود.
انتهای پیام/