زندگی درکنار جاده‌ها و اتوبان‌ها علاوه بر ایجاد مشکلات تنفسی و افزایش خطر بروز تصادف می‌تواند در بروز یک مشکل مرگبار دیگر نیز بشدت موثر باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران، براساس جدیدترین پژوهش‌ها زندگی نزدیک اتوبان‌ها و جاده‌ها می‌تواند منجر به کوتاه شدن طول عمر در افراد شود.

گفتنی است، افرادی که در طول روز در معرض آلودگی صوتی بیش از 60 دسی بل قرار دارند در حدود 4 درصد بیشتر احتمال دارد که دچار مرگ زودرس شوند تا افرادی که در معرض آلودگی صوتی کمتر از 55 دسی بل قرار دارند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، اغلب مرگ و میرها در اثر آلودگی صوتی به دلایل بیماری‌هایی چون بیماری‌های قلبی، عروق کرونر، فشار خون بالا، استرس، مشکلات خواب و سکته مغزی رخ می‌دهد.

در این مطالعه تعدادی از عوامل دخیل از جمله سن افراد، جنسیت، نژاد، میزان استعمال دخانیات و آلودگی هوا مورد بررسی قرا رگرفته است.

این تحقیق در مجموع بر روی زندگی 8 و 6 دهم میلیون نفر از اهالی شهر لندن کشور انگلستان در فاصله سال‌های 2003 تا 2010 صورت گرفته است و گزارش آن بصورت تفضیلی در مجله قلب اروپا منتشر شده است.

کارشناسان اعتقاد دارند علاوه بر انتشار گازهای گلخانه‌ای که مسبب افزایش بیماری‌های قلبی است سر و صدای تولیدی به دست بشر فیزیکی از دلایل اهلی مرگ و میر است.

علاوه بر آلودگی صوتی روزانه، سر و صدای ترافیک در شب نیز می‌تواند سبب اختلال در خواب و پایین آمدن کیفیت آن شود که در نهایت مسبب 15 درصد از علل سکته مغزی و فشار خون بالا است.

بر این اساس، پزشکان توصیه می‌کنند افراد بویژه سالمندان از بودن در اماکنی که آلودگی صوتی در آنجا بالا است جدا اجتناب کنند.

کارشناسان هشدار می‌دهند، افراد هنگامی که به طور دائم در معرض آلودگی صوتی قرار می‌گیرند به نوعی حساسیت پذیری خود در برابر آن را از دست می‌دهند و گوش میانی با ترشح مواد از شدت صدا می‌کاهد اما بدن به صورت ناخودآگاه تحت تاثیر صدا قرار گرفته فشار خون بالا می‌رود و در بدن التهاب ایجاد می‌شود.


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار